13 Филмови и телевизионни герои, за които първоначално се предполагаше, че са от различен пол

Съдържание:

13 Филмови и телевизионни герои, за които първоначално се предполагаше, че са от различен пол
13 Филмови и телевизионни герои, за които първоначално се предполагаше, че са от различен пол
Anonim

От момента на замисляне на филм или сериал до появата му на екраните минава огромно количество време и в процеса на създаване всичко има време да се промени няколко пъти. И не става въпрос само за цвета на костюма или прическата на героите - създателите могат дори да променят пола на героя, така че той или тя да отговаря по-добре на концепцията на проекта. В същото време дори няма значение какъв е бил героят в оригиналните книги (ако има такива) или в оригиналния сценарий. Тук сме събрали няколко случая, когато героите на известни филми и телевизионни предавания са направени от грешен пол, както първоначално е планирано, и какво произтича от това.

Evelyn S alt in S alt

Образ
Образ

Оригиналният сценарий на филма включва мъжки герой, Едуин Солт, който трябваше да бъде изигран от Том Круз. Но актьорът беше зает с други проекти, така че сценарият беше пренаписан и Едуин Солт се превърна в Евелин Солт. И Анджелина Джоли беше избрана за нейната роля.

Мърф Купър в Интерстелар

Образ
Образ

Във филма Мърф, дъщерята на главния герой, се играе от Макензи Фой, Джесика Частейн и Елън Бърстин на различни възрасти. Въпреки че режисьорът първоначално е замислил сценария така, че една от основните точки на филма е връзката между баща и син.

Елън Рипли от филмовата поредица Alien

Образ
Образ

Първоначално героят, изигран от Сигорни Уивър, трябваше да бъде мъж - като всички членове на екипажа на Nostromo.

Тринадесетият доктор в Доктор Кой

Образ
Образ

Сериалът е по екраните от 1963 г., като през това време в ролята на Доктора в него участват 12 актьори - всичките мъже. Но за ролята на Тринадесетия доктор, създателите на сериала промениха традициите и заеха това място на актрисата - Джоди Уитакър.

Подобен обрат не противоречи силно на сюжета, тъй като според него Докторът е представител на извънземна цивилизация. Когато бъде наранен или осакатен, той може да се регенерира, придобивайки ново тяло, но запазвайки паметта си.

Люк Скайуокър във филмовата серия "Междузвездни войни"

Образ
Образ

В един от сценариите на Джордж Лукас главният герой на Междузвездни войни трябваше да бъде 16-годишно момиче, но тази идея по-късно беше отхвърлена. Така Люк Скайуокър, изигран от Марк Хамил, се появи на екраните.

Министър Мейсън в Snowpiercer

Образ
Образ

Филмовият режисьор Бонг Джун Хо първоначално написа ролята на Мейсън за мъж, но в крайна сметка Тилда Суинтън беше отведена на това място. Най-интересното е, че не коригираха сюжета за женския герой, той остана същият.

Зула в Конан Разрушителя

Образ
Образ

Зула беше мъж в комиксите, базирани на работата на писателя Робърт Ъруин Хауърд, но във филма той беше променен на Грейс Джоунс, актриса и певица, популярна през 80-те години.

Д-р Лайет-Кинс в Dune

Образ
Образ

В книгата на Франк Хърбърт, както и във всички предишни филмови адаптации, докторът беше мъж. Във филма от 2021 г. обаче тази роля беше дадена на актрисата Шарън Дънкан-Брустър.

Дори в Търсенето на Немо

Образ
Образ

Приказливата приятелка на главния герой от анимационния филм може да бъде приятел. Но режисьорът чу гласа на телевизионната водеща Елън Дедженеръс и беше толкова поразен от това колко бързо тя променя темата на разговора, че промени сценария. Е, Елън стана гласът на Дори в английската версия на анимационния филм.

Древният в Доктор Стрейндж

Образ
Образ

В комиксите на Marvel този герой е представен като белобрад старец, но във филма ролята му се играе от актрисата Тилда Суинтън. Според продуцента на филма Кевин Фейги първоначално създателите искали да изберат мъж в тази роля, но след това решили да преосмислят образа на Древния. В резултат на това се оказа, че Древният е титла, а не конкретна личност. И мъжете, и жените могат да носят тази титла.

Спок в Стар Трек

Образ
Образ

Легендарният герой можеше да бъде изигран от момиче. Поне такава възможност съществуваше в една от първите версии на сценария, която така и не видя бял свят. Актрисата Нишел Никълс, която изигра Ниота Ухура в Стар Трек, разкри, че е била потърсена да се пробва за Спок преди тази роля.

Получих сценарий от три страници с трима героя: Боунс, Кърк и някой на име Спок. Помолиха ме да прочета текста за Спок. Когато погледнах този страхотен сценарий, си казах: „Ще приема всяка една от тези роли“. Но характерът на Спок ми се стори най-интересен, затова поисках да разкажа повече за него.

Капитан Фазма в Междузвездни войни: Силата се пробужда и Междузвездни войни: Последните джедаи

Образ
Образ

Капитан Фазма, изигран от Гуендолин Кристи, първоначално е бил замислен като мъжки персонаж. Имаше слухове, че Бенедикт Къмбърбач е смятан за ролята. Сценарият обаче беше леко променен и под шлема се криеше актрисата, а не актьорът.

Джоан Джийни Уотсън в началното училище

Образ
Образ

Поредицата "Елементарно" е нов поглед към романите на Артър Конан Дойл за Шерлок Холмс. Събитията тук се развиват в друга страна и по друго време, а момиче на име Джоан, изиграна от Луси Лиу, става приятелка на Шерлок.

Как се чувствате относно тези промени в сюжета? Напишете в коментарите!

Популярна тема