15 готини и високо оценени анимационни филми, които не са направени в Холивуд

Съдържание:

15 готини и високо оценени анимационни филми, които не са направени в Холивуд
15 готини и високо оценени анимационни филми, които не са направени в Холивуд
Anonim

Въпреки изобилието от съвременни анимационни филми, може да е трудно да се намери нещо наистина достойно за гледане. Повечето съвременни анимационни филми от време на време предизвикват усещането, че някъде вече сте срещали това. И въпросът не е само в монотонната картина, но и в сюжета. Но, за щастие, карикатурите се снимат не само от известните студия Pixar и Disney. Със свои картини могат да се похвалят и много от световните студиа за анимация. Някои от тях си заслужават да заемат почетно място в списъка с любими анимационни филми, които можете да гледате сами или със семейството и приятелите си.

Песен на морето, Ирландия, Дания, Белгия, Франция (2014)

Образ
Образ

Сюжет:Удивителната приключенска история разказва за последното „Селки“(митично създание), което може да се трансформира от тюлен в човек. Главните герои, момчето Бен и сестра му Сирша, ще трябва да разгадаят мистериите на един изчезващ фантастичен свят и да преодолеят сериозни изпитания.

IMDb: 8.00

Търсене на филми: 8, 2

Малкият принц, Франция, Италия (2015)

Образ
Образ

Сюжет:Монотонният живот на едно малко момиче се променя драстично, когато странен стар летец нахлува в живота й с удивителните си истории за Малкия принц, лисицата и Розата.

IMDb: 7.70

Търсене на филми: 8

Последният еднорог, Великобритания, Франция Германия, Япония, САЩ (1982)

Образ
Образ

Сюжет:Един ден еднорог, живеещ във вълшебна земя, открива, че всичките му роднини са изчезнали някъде. Страхувайки се от пълната самота, той тръгва да ги търси, въпреки опасностите, които могат да го дебнат на всяка крачка.

MDb: 7.30

Търсене на филми: 7, 8

"Маугли от дивата планета", Франция (2019)

Образ
Образ

Сюжет:Момчето Уили е космически пътешественик. Един ден корабът му се разбива и той се озовава на непозната планета. Заедно с него неговият робот Бък попада в беда, което му помага да оцелее до пристигането на помощ. Момчето изследва необичайна планета и опознава нейните жители.

IMDb: 6.60

Търсене на филми: 8

Персиполис, Франция (2007)

Образ
Образ

Сюжет:Карикатурата разказва за млад революционер Маржан, който мечтае да стане пророк и да спаси човечеството.

IMDb: 8.00

Търсене на филми: 7, 9

Легенда за вълците, Ирландия, Люксембург, Франция, САЩ, Великобритания (2020)

Образ
Образ

Сюжет:Английско момиче среща момиче върколак, което живее с глутница вълци и се опитва да ги защити от човешките ексцесии. Заедно ги очаква невероятно приключение, от което зависи съдбата на зъбатите обитатели на гората.

IMDb: 8.00

Търсене на филми: 8, 2

Клаус, Испания (2019)

Образ
Образ

Сюжет:Собственикът на пощенска империя изпраща сина си Джеспър на далечния север, където той трябва да организира пощенска служба и да обработва най-малко 6000 писма на година. Пристигайки на мястото, човекът се сблъсква с два семейни клана, които имат невероятна враждебност един към друг и са готови да правят мръсни номера при всяка възможност.

IMDb: 8.10

Търсене на филми: 8, 6

Тайната на Келс, Ирландия, Белгия, Франция (2008)

Образ
Образ

Сюжет:Младото момче Брендън живее в древното абатство Келс, което е заобиколено от мистериозна и гъста гора. Чичо му Кела забранява на момчето да излиза извън манастира. Келах прекарва цялото си време в изграждане на манастирска стена, която може да ги защити от вражески нападения. Един ден в абатството от далечни земи идва майстор Айдън, илюстратор на книги. Манастирът му е разрушен от норманите, но Айдън успява да спаси основното си съкровище - недовършена Книга, от която струи мистериозна светлина, способна да заслепи всеки недостоен, дръзнал да я прочете.

IMDb: 7.60

Търсене на филми: 7, 8

"Your Name" Япония (2016)

Образ
Образ

Сюжет:Удивителна история за момчето Таки и момичето Мицуха, които откриват, че имат необичайна връзка. На сън те сменят телата си и живеят живота си един на друг. Но един ден тази способност внезапно изчезва. Мъжът решава определено да намери момиче в реалния свят.

IMDb: 8.40

Търсене на филми: 8, 4

Ърнест и Селестин, Франция, Белгия (2012)

Образ
Образ

Сюжет:Тя е малка мишка, той е огромно мече. Тя мечтае да бъде художник, но трябва да стане зъболекар, той е музикант и поет, който живее един ден. Те живеят в различни светове, но въпреки това успяха да изградят истинско приятелство, основано на искреност и взаимно разбиране.

IMDb: 7.80

Търсене на филми: 8, 1

"Принцеса Мононоке", Япония (1997)

Образ
Образ

Сюжет:Принц Ашитака и младото момиче Мононоке се опитват да разрушат злите планове на лейди Ебоши, която възнамерява да унищожи гората и нейните обитатели - духове, демони, гигант същества.

IMDb: 8.40

Търсене на филми: 8, 2

"Доставчик", Ирландия, Канада, Люксембург (2017)

Образ
Образ

Сюжет:Семейството на момичето Първана остава без баща. Главата на семейството е арестуван за притежание на забранена литература. Момичето е принудено да подстриже косата си и да се прави на момче, за да спечели пари за храна, тъй като на жените в Афганистан е забранено да излизат на улицата без мъж. Парвана случайно среща надзирателя на затвора, където е държан баща й, и прави всичко възможно да го освободи.

Lilliputian Arietty, Япония (2010)

Образ
Образ

Сюжет:Магически джуджета, които наричат себе си миньори, оборудват скромните си жилища на тайни места и се крият от очите на хората по всякакъв възможен начин. Съществуването на необичайни създания се пази в строго пазена тайна. Но младата Ариети нарушава забраната и се сприятелява с 12-годишния Шо, който дойде да посети баба си за лятната ваканция.

IMDb: 7.60

Търсене на филми: 7, 9

"Животът на една тиквичка", Швейцария, Франция (2016)

Образ
Образ

Сюжет:След смъртта на майка си, деветгодишният Икар отива в сиропиталище. Скоро момчето открива за себе си цял нов свят, където живеят много деца с подобни съдби.

IMDb: 7.70

Търсене на филми: 7, 5

Мери и Макс, Австралия (2019)

Образ
Образ

Сюжет:Малката Мери Дейзи Динкъл е на 8 години и живее в предградие на Мелбърн, Австралия. Родителите й не се интересуват от нея, така че тя е принудена сама да се справя с всички трудности. Страдащият от наднормено тегло и панически атаки Макс Джери Хоровиц е на 44 години, но също така е самотен в претъпкания Ню Йорк. Избирайки произволно името му в телефонния указател, Мери започва кореспонденция, която продължава двадесет дълги години. Оказва се, че разстоянието и разликата във възрастта не са пречка, ако вашият приятел обича шоколад, телевизионни предавания и помага да се справите с вътрешните противоречия.

IMDb: 8.10

Търсене на филми: 7, 9

Препоръчано: