10 Неочаквани продукти от известни марки, които са драстично различни от обикновените им продукти

Съдържание:

10 Неочаквани продукти от известни марки, които са драстично различни от обикновените им продукти
10 Неочаквани продукти от известни марки, които са драстично различни от обикновените им продукти
Anonim

Когато чуем името на определена позната марка, ние веднага си представяме продукта или областта, с която тази компания е известна. Обикновено една марка представлява една посока, така че е по-добре за него, така че хората да не се объркват и редовно да купуват стоки и услуги, основавайки избора си на голямо име.

Но много добре известни компании имат свои собствени странични проекти, които се отклоняват от основното ястие, нарушавайки представата ни за това какво трябва да произвеждат. Toyota не прави ли само коли? И как производителят на гуми Michelin може да бъде свързан с ресторантьорския бизнес? И защо Volkswagen е повече компания за колбаси, отколкото компания за автомобили?

Кои други компании са произвели или все още произвеждат продукти, които изглежда не са свързани с тях по никакъв начин?

1. Трактор Lamborghini

Образ
Образ

Lamborghini Trattori е създаден от Феручо Ламборгини, който също основава известната автомобилна марка.

2. Шевна машина Toyota

Образ
Образ

Същата автомобилна компания Toyota Motor е част от Toyota Group, която също има клон, който произвежда станове, предачни машини и шевни машини.

3. Colgate Ready Meals

Образ
Образ

Компания, известна с производството на паста за зъби, се занимава със замразени готови храни през 80-те години на миналия век, но индустрията бързо е премахната.

4. Кисело мляко Cosmopolitan

Образ
Образ

Известно модно списание произвеждаше маркови кисели млека в края на 90-те години, но подобно на лазанята на Colgate, беше изтеглено от рафтовете след няколко години поради слаби продажби.

5. Балсам за устни Cheetos

Образ
Образ

През 2000-те Cheetos пуснаха балсам за устни с аромат на чипс, но това беше друг не толкова успешен експеримент.

6. Багер Samsung

Образ
Образ

Колко Samsung се отдалечи от телевизорите и смартфоните! Но това наистина е багер от Samsung Heavy Industries, който, подобно на Toyota, е част от Samsung Group.

7. Ръководство за ресторанти Michelin

Образ
Образ

Същата компания Michelin, известна с производството на гуми за различни видове превозни средства и нейния талисман, състоящ се от купчина гуми, някак си успя да се изкачи на територията на ресторантьорския бизнес. И то много отдавна!

Червеният пътеводител на Мишлен, публикуван от 1900 г., се превърна в едно от най-авторитетните издания, които класират европейските ресторанти (включително московските). Ролята на това ръководство е толкова висока, че дори споменаването на който и да е ресторант в него (дори и без присъждане на звезди) означава признание за високото майсторство на главния готвач и сериозен тласък за търговския успех на заведението.

8. Колбаси Volkswagen

Образ
Образ

Volkswagen currywurst е марката колбаси, произвеждани от Volkswagen от 1973 г., а за един от най-успешните автомобилни производители в света индустрията не е шега. Въпреки че всичко изглежда като шега, защото кренвиршите са маркирани като "Genuine Volkswagen Part" и дори имат собствен партиден номер 199 398 500 A.

Въпреки това, силата на продажбите на колбаси предполага, че Volkswagen е първият производител на колбаси, който също се занимава с производството на автомобили. За повече от пет години компанията е продала повече колбаси (около 7 милиона годишно), отколкото своите коли или други части.

9. Pepperbox Peugeot

Образ
Образ

Малко хора знаят, но мелничките за сол и пипер Peugeot са произведени много по-рано (през 1840 г.), отколкото тази френска компания започва производството на автомобили. Мелниците все още са част от продуктите на компанията и са известни със своята надеждност.

10. Парфюм Zippo

Образ
Образ

Вероятно най-известната компания за запалки в света реши да направи аромат както за мъже, така и за жени. Но не трябваше да мисля много за формата на бутилката, тя беше стилизирана като маркови запалки Zippo.

Бонус: Гинес - известната марка бира и "Книгата на рекордите"

Образ
Образ

Един от най-известните примери за маркови вилици е Guinness. Продължавайки да произвежда световноизвестна марка бира, компанията изведнъж стана основател на същата „Книга на рекордите“, чието първо издание е публикувано през 1955 г. Едва след почти 50 години през 2001 г. Гинес продава правата върху публикацията, считайки, че тя не отговаря на централната марка.

Всъщност, свързвате ли думата Гинес повече с бира или с книга с рекорди?

Препоръчано: