16 забавни снимки на животни и растения, които са прозрачни като стъкло

Съдържание:

16 забавни снимки на животни и растения, които са прозрачни като стъкло
16 забавни снимки на животни и растения, които са прозрачни като стъкло
Anonim

Природният свят е невероятен. Никога не знаеш какво да очакваш от всички царства на дивата природа. Всеки представител на флората или фауната се отличава със своята уникалност, която може да бъде всичко: цвят, големи очи, дълга опашка или малки уши.

Изброявайки този безкраен списък от признаци, по които можете да различите едно животно от друго или едно цвете от друго, със сигурност ще кимнете с глава, тъй като за никого не е тайна колко разнообразна е природата и нейните обитатели. Но как ще реагирате, ако кажем, че има и такива, които могат да се похвалят със своята откритост? Какво имаме предвид?

Има такива представители на естествения свят, които са готови да ви се отворят до дълбините на душите си. И могат ли да го направят, защото са прозрачни, като стъкло, през което се вижда абсолютно всичко!

Петнист морски охлюв

Образ
Образ

Петнистият морски охлюв Crystallichthys cyclospilus е рядкост. Общо изследователите успяха да намерят само 5 такива риби. Но онзи ден учените имаха късмета да видят още един, докато изследваха водите на Аляска.

Стъклен октопод

Образ
Образ

Учените имаха луд късмет да снимат този октопод, чието тяло може да се види, тъй като този ден използваха дълбоководни роботи с камери. Тялото на съществото е почти напълно прозрачно, с изключение на вътрешните органи, които са оцветени с пигменти в различни цветове. Благодарение на това откритие учените успяха да проучат в детайли храносмилателната система на странен октопод и да видят изненадващо голям тороидален мозък.

Риба с прозрачна глава

Образ
Образ

Smallmouth Macropinna е истинско чудо на природата, защото главата й е напълно прозрачна. Тази риба живее на дълбочина от около 800 метра, което я принуди да се адаптира към дълбините на водата по толкова необичаен начин. Въпреки това, този жител на Тихия океан може да се похвали с отлично зрение. Тя има невероятно светлочувствителни зрителни органи, които могат да разграничат плячката дори там, където изглежда, че има пълна тъмнина.

Двойният лист на Грей

Образ
Образ

След всеки дъжд венчелистчетата на това цвете стават прозрачни, като стъкло.

Прозрачна жаба

Образ
Образ

Такива жаби са уникални с това, че отгоре изглеждат като обикновени жаби, но ако ги обърнете, можете да видите, че коремът и гърдите са напълно прозрачни и през тях можете да видите всички вътрешности на земноводно животно.

Стъклената пеперуда на Грето oto

Образ
Образ

Често тази характеристика на пеперудата служи като маскировка от птици.

Sharpear Enope прозрачен калмар

Образ
Образ

Derok Hyaline Moth

Образ
Образ

Deep Sea Glass Squid

Образ
Образ

За разлика от прозрачните си другари, този калмар има само храносмилателна жлеза, подобна по функция на черния дроб на гръбначните животни. За да намали обема на тази видима част от тялото, стъкленият калмар се движи така, че жлезата да е постоянно в изправено положение. Тогава той става почти невидим.

Ледена риба с гола кожа и безцветна кръв

Образ
Образ

Стъклена малка рибка Cyanogaster noctivaga

Образ
Образ

Риба, която няма какво да крие от вас

Образ
Образ

Хирург Риба

Образ
Образ

Рибка Дори от добре познатия анимационен филм "Търсенето на Немо" - това е рибата-хирург. Името му звучи малко смущаващо, но те дори могат да се държат в аквариуми у дома.

Salpa Maggiore

Образ
Образ

Друга невероятна и много рядка риба, която някога е била уловена от рибар от Нова Зеландия и е бил зашеметен от външния си вид. Все пак бих! Тази безгръбначна риба е точно копие на някакъв вид стъклена фигурка.

Има усещането, че повърхността е люспеста и доста твърда, но е нещо подобно на желе, а вътре в това същество няма нищо друго освен това малко оранжево петно.

Огромната хиперидна цистизома

Образ
Образ

Тялото му е напълно прозрачно, което му помага да се скрие от хищници в открития океан.

Бразилска гъсеница пеперуда скипер (Calpodes ethlius)

Благодарение на прозрачната кожа на тази гъсеница можете да наблюдавате как работи дихателната й система и как бие сърцето й.

И тук можете да видите невероятни животни, които имат толкова големи очи, че ще се удавите в тях от пръв поглед.

Препоръчано: