12 пъти, когато актьорите играят себе си във филми, но ролята им е наистина важна за историята

Съдържание:

12 пъти, когато актьорите играят себе си във филми, но ролята им е наистина важна за историята
12 пъти, когато актьорите играят себе си във филми, но ролята им е наистина важна за историята
Anonim

Всеки може да изиграе някаква роля от видни актьори, но да изиграе себе си, та дори и във филм, в който е интересно вписано в сюжета - в историята на голямото кино имаше малко такива примери. Ще ги запомним.

Не става дума за двуминутни епизодични роли, а за наистина важни герои, които случайно са известни актьори и актриси. Да, историите тук са измислени, а изпълнителите изиграват всичко, което е написано в сценария. Но от друга страна, те го правят от свое име, а не от името на някакъв измислен герой.

И това са изключително редки и забавни моменти, заради които си струва да гледате всички изброени филми. Ето кой играе себе си в известни филми, които от това не станаха документални, но продължиха да бъдат артистични.

Никълъс Кейдж в The Unbearable Weight of Great Talent (2022)

Образ
Образ

Изигра себе си, тоест актьорът Никълъс Кейдж, чиято кариера, финансово състояние и семеен живот са в криза. Героят постоянно е преследван от Ники, негова по-успешна версия от 90-те, който се кара на Кейдж, че е там, където е.

Поради всички проблеми, надвиснали над него, Кейдж се съгласява да присъства на партито за рождения ден на милиардер и се впуска в приключение.

Ал Пачино в Twins So Different (2011)

Образ
Образ

Вероятно най-лошата роля на велик актьор. Странно е, че тук Пачино изигра себе си. Според сюжета, актьорът Ал Пачино е поканен да се появи в реклама, но той е готов да приеме само ако може да уреди среща с Джил, сестрата близначка на героя на Адам Сандлър, който, разбира се, беше изигран от Адам Самият Сандлър.

Звучи ли ви като филм с 10 златни малинки?

Бил Мъри в Zombieland (2009)

Образ
Образ

По време на началото на зомби апокалипсиса той се маскира като зомби и се скрива в имението си. Там героите от филма се натъкнаха на него.

Джон Малкович в Being John Malkovich (1999)

Образ
Образ

Според сюжета на филма има определена стая, влизайки в която човек се озовава в главата на актьора Джон Малкович. В един момент те дори започват да водят екскурзии в него. Представете си колко изненадан беше самият Джон Малкович, когато разбра за тази стая.

Пол Джамати в Frozen Souls (2008)

Образ
Образ

Той играе себе си, тоест актьорът Пол Джамати - ярък изпълнител на второстепенни роли, който въпреки това често остава в сянката на колегите си във филма. Чувствайки душевна тъга от факта, че животът минава, а той все още няма своята велика роля, актьорът решава да замрази душата си. Буквално, тъй като според сюжета на филма има определена организация, която предоставя такава услуга.

Хоакин Финикс в I'm Still Here (2010)

Образ
Образ

Хоакин Финикс играе себе си, тоест актьор, решил да прекрати актьорската си кариера и да се насочи към… рап.

Дори преди излизането на филма, Финикс започна да играе ролята на този „герой“, като се държеше подходящо в интервюта. Особено известно беше появата му в шоуто на Дейвид Летърман, където той искрено говори за факта, че възнамерява да се съсредоточи върху музикалната си кариера, вижте.

Питър Фалк в Небе над Берлин (1987)

Образ
Образ

Според сюжета на филма, актьорът Питър Фалк е бивш ангел, на когото му е писнало да гледа човешкия живот, без да участва в него. Така той се отказва от безсмъртието, за да стане филмова звезда Питър Фолк. По-конкретно, в „Небе над Берлин“той планира да направи филм за нацисткото минало на германската столица.

Жан-Клод Ван Дам в J. C. W. D. (2008)

Образ
Образ

За разлика от Ал Пачино, играещ себе си, Жан-Клод Ван Дам изигра една от най-добрите си роли. Сюжетът е подобен на "Непосилната тежест на един велик талант" - Ван Дам отдавна не се е снимал в добри филми, финансите изтъняват, семейният живот не се получава. Един ден, на път за вкъщи, Жан-Клод попада в определена ситуация и воала - той се смята за организатор на обира.

Киану Рийвс в Може би това е завинаги (2019)

Образ
Образ

Главните герои на филма, двойката Саша и Маркъс, си уреждат двойна среща с приятелката си и нейния партньор, който се оказва Киану Рийвс. Актьорът успява да поздрави патетично всички в кафене, да яде, да говори с двойка, да очарова всички, да ги покани при себе си, да се бие с Маркъс, да разочарова всички и да се обади на ядосани гости на Uber.

Брус Кембъл в My Name Is Bruce (2007)

Образ
Образ

Призрачни или дори зловещи събития започват да се случват в определен град. Жителите без колебание търсят помощ от специалист по всичко зловещо - Брус Кембъл, актьор от трилогията "Злите мъртви". В действителност обаче Брус не е толкова готин, колкото неговия екранен герой, но на кого му пука?

Брус Уилис и Шон Пен в Имало едно време в Холивуд (2008)

Образ
Образ

Те играят себе си, тоест известни холивудски актьори, които, както могат, пъхат тояги в колелата на продуцента. Уилис, по-специално, идва на снимките на филма, в който героят му трябва да бъде обръснат, с огромна брада.

Целият актьорски състав на 'The End of the World 2013: Apocalypse Hollywood Style' (2013)

Образ
Образ
Образ
Образ

Според сюжета на филма внезапно настъпва краят на света, който на парти в къщата на Джеймс Франко срещат следните актьори и актриси: самият Джеймс Франко, Сет Роген, Крейг Робинсън, Джона Хил, Риана, Майкъл Сера, Дани Макбрайд, Пол Ръд, Кевин Харт, Чанинг Тейтъм и, разбира се, Ема Уотсън.

Те се държат много различно. Е, разбира се - краят на света!

Бонус: Джулия Робъртс в Ocean's 12 (2004)

Образ
Образ

Както в първата част, актрисата играе героя Тес Оушън, но в една от сцените Тес трябва да се преструва на холивудска актриса в името на бизнеса. Джулия Робъртс. (Е, след като си приличат толкова много.)

Тоест, самата Робъртс е била принудена да играе героиня, която се представя за себе си.

В тази сцена Брус Уилис също се появява като себе си, но това вече е класическо камео.

Бонус 2: Арнолд Шварценегер в The Last Action Hero (1993)

Образ
Образ

През по-голямата част от филма актьорът играе своя герой, Джак Слейтър, героят на едноименния измислен екшън филм, в който живее. Но в крайна сметка Арни играе и себе си - актьорът Арнолд Шварценегер, изиграл ролята на Джак Слейтър в реалния свят. Самият Слейтър, с помощта на някаква магия, прониква от екшън филма в реалността, където, разбира се, среща Шварценегер.

Между другото, тъй като говорим за онези случаи, когато един актьор играе и себе си, и двойника си - имаме отделна публикация за това, погледнете!

Препоръчано: