12 необичайни състезания, които наистина се провеждат и имат своите фенове, въпреки че е трудно за вярване

Съдържание:

12 необичайни състезания, които наистина се провеждат и имат своите фенове, въпреки че е трудно за вярване
12 необичайни състезания, които наистина се провеждат и имат своите фенове, въпреки че е трудно за вярване
Anonim

Футбол, баскетбол, тенис и други спортове са известни на всички. Дават ги по телевизията, а някои практикуват в училище от начален клас. Но какво знаете за нестандартните спортове, които са станали толкова популярни, че са станали международни? Как ви се струва шампионата по ядене на коприва? Или например състезания по легла? Да, да, това са истински и много забавни спортове, които определено няма да ви оставят безразлични.

Шампионат по екстремно гладене Англия

Образ
Образ

Шампионатът по екстремно гладене е по-екстремно, отколкото можете да си представите. По време на състезанието отборите трябва да гладят неща под вода, във въздуха, при скачане с парашут или на стръмен планински склон. Победител е този, който постигне зададения резултат по най-сложния метод.

Шампионат по носене на съпруги, САЩ, Европа

Образ
Образ

Шампионатът по носене на съпруги е много грандиозно шоу! Двойката трябва да преодолее писта с препятствия, където по пътя им има стръмни хълмове, вода и дървени препятствия. Наградата също е много изразителна - победителят получава толкова бира, колкото тежи жена му.

Вертикално синьо състезание по свободно гмуркане, Бахамски острови

Образ
Образ

Състезанията по дълбоко свободно гмуркане включват гмуркане на спортисти на големи дълбочини. Печели този, който може да се гмурне по-дълбоко. В този случай фридайвърът може да разчита само на собствените си дробове. Никакви устройства и още повече водолазно оборудване не се предоставя. Максимална дълбочина на потапяне постигна абсолютният шампион в този спорт Алексей Молчанов. Мъжът успя да се гмурне до рекордните 126 метра.

Шампионат по ядене на коприва Англия

Образ
Образ

Шампионатът по ядене на коприва е поредното изпитание! Само хора със здрави нерви дори могат да гледат този спорт. На състезателите се раздават клонки от коприва с дължина 60 сантиметра. Победител е този, който успя да изяде повече.

Worm Spell World Championship Англия

Образ
Образ

В Обединеното кралство заклинанията с червеи са почти национална форма на забавление! Състезателите показват своята изобретателност в примамването на опръстенените животни на повърхността на земята. В същото време те не трябва да бъдат докосвани, засегнати от химикали или нещо вредно. В края на състезанието всички червеи се връщат невредими в естествената си среда.

Международно състезание за скоростни полети, Финландия

Образ
Образ

Състезанията по високоскоростни полети се провеждат за първи път през 2003 г. Зрителите харесаха този спорт толкова много, че състезанието започна да се провежда ежегодно. Пистата се простира на цели 5 километра. На площадките се монтират стълбове от плат или хартия, боядисани в различни цветове. Пилотът, който измине разстоянието най-бързо и зрелищно, получава главната награда.

Международно състезание по хвърляне на черен пудинг, Великобритания

Образ
Образ

Състезанията се провеждат в Ramsbottom всяка година. Задачата на участниците в битките е да съборят йоркширския бял пудинг, направен от тесто с парче черен пудинг, който е един от вариантите на черния пудинг.

Шампионат на Североизточна Англия по състезания по легло

Образ
Образ

Състезанието в леглото се заражда през 1965 г. в Северен Йоркшир. Преди това в тях можеха да участват само морски пехотинци. Но година по-късно всеки можеше да опита силите си в лудото състезание. Събитието се превърна в забележителност на града, привличайки огромен брой туристи всяка година. С течение на времето необичайните забавления пуснаха корени в много страни по света.

Състезание по пчели в Китай

Образ
Образ

Състезанието по пчели в Китай е опасно събитие, в което само редки смелчаци могат да се съгласят да участват. Същността на състезанието е да се привлекат най-голям брой пчели. Но как да преброим точния брой насекоми, които са кацнали върху човек? Всичко е много просто. Измерването се извършва с кантар. И така, един от участниците успя да привлече цели 26 килограма пчели и, разбира се, спечели заслужена победа.

Burning Barrel Carry Competition, UK

Образ
Образ

Този, който носи най-дълго горящата цев, печели това лудо състезание. Всеки може да участва в това състезание. За децата са подготвени и малки буренца, които те ще могат да вдигат.

Гмуркане с шнорхел в блатото, Англия

Образ
Образ

Гмуркането с шнорхел е друг много необичаен спорт. От участниците се изисква да преплуват сегмент, направен в блато, като носят плавници, маска и шнорхел. Разстоянието на изкопа, пълен с вода, е 110 метра. Световният рекорд за днес беше 1 минута и 18 секунди.

Volvo Ocean Race, Англия

Образ
Образ

На всеки три години моряците се впускат в пътешествие, пълно с предизвикателства. Те трябва да изминат 39 000 морски мили за 39 седмици. Volvo Ocean Race се смята за едно от най-опасните и скъпи състезания.

Препоръчано: