11 игрални филми, показващи създаването на известни филми от миналото

Съдържание:

11 игрални филми, показващи създаването на известни филми от миналото
11 игрални филми, показващи създаването на известни филми от миналото
Anonim

Не е тайна, че в света има много мета-филми за създаването на филми. Но колко филма знаете, които показват създаването на определени и реални филми от миналото? Познаваме 10 такива случая и с радост ще ви напомним за тяхното съществуване.

Не във всички точки филмът е изцяло посветен на това как е заснета тази или онази легендарна картина, но значителна част от сюжета определено е дадена на това. Особено готино е, когато ни показват моментите на създаване на известни сцени, сякаш от очите на работниците на снимачната площадка.

И така, ето 10 филма за филмите. И всички те си заслужават гледането!

Сянката на вампира (2000)

Образ
Образ
Образ
Образ

Филм за създаването на класическия хорър "Носферату, симфония на ужаса"(1922).

Munk (2020)

Образ
Образ

Филм за написването на сценария за известната картина "Гражданинът Кейн" (1941) от Герман Манкевич. Сцени от снимачната площадка на Кейн не са тук, но Орсън Уелс се появява няколко пъти - режисьор, продуцент и главна роля в този филмов шедьовър, който все още се смята от мнозина за най-добрия филм на всички времена.

7 дни и нощи с Мерилин (2011)

Образ
Образ

Филмът показва живота на Мерилин Монро по време на снимките на мелодрамата Принцът и шоугърлът (1957).

Авиатор (2004)

Образ
Образ

Първата част на филма показва създаването на военната драма Ангелите на ада (1930).

Хичкок (2012)

Образ
Образ

Филмът показва моменти от снимките на легендарния трилър "Психо"(1960).

Момиче (2012 телевизионен филм)

Образ
Образ

Биографичен филм за връзката на Алфред Хичкок с актрисата Типи Хедрен е направен същата година, описвайки процеса на създаване на друга класика на ужасите Птиците (1963).

Disaster Creator (2017)

Образ
Образ

Филмът е за създаването на известната драма "Стаята"(2003), която придоби култов статус заради това колко лоша беше.

Пазител на времето (2011)

Образ
Образ

Сюжетът на филма се преплита с биографията на френския режисьор Жорж Мелиес и известното му творение Пътуване до Луната (1902). Филмът също така показва моменти от снимките на In the Realm of the Fairies (1903), Solar Eclipse and Other Cosmic Incidents (1907) и A Thousand and One Nights (1905).

Казвам се Долемайт (2019)

Образ
Образ

Филмът разказва за живота на стендъп комика Руди Рей Мур и неговата история на успеха, по-специално с екшън комедията Dolemite (1975).

Ед Ууд (1994)

Образ
Образ

Филмът разказва за живота на американския режисьор Едуард Ууд младши и се спира подробно на процеса на създаване на няколко от неговите картини, в най-известната - фантастичен филм на ужасите "План 9 от Космос" (1957).

Както със Стаята, работата на Ед Ууд е известна с ниското си качество, а самият той има неофициалния статут на най-лошия режисьор в историята. Логично, Plan 9 from Outer Space на свой ред е избран за най-лошата продукция на всички времена няколко пъти.

Save Mr. Banks (2013)

Образ
Образ

Филмът показва процеса на създаване (особено музикалните номера) на класическия мюзикъл на Дисни Мери Попинз (1964). Успоредно с това самият Уолт Дисни убеждава създателя на книги за приказната героиня Памела Линдън Травърс все пак да даде зелена светлина за заснемането на филма.

Препоръчано: