По-добър от Нострадамус: 10 големи предсказания за бъдещето, направени от анимационни филми през последните 20 години

Съдържание:

По-добър от Нострадамус: 10 големи предсказания за бъдещето, направени от анимационни филми през последните 20 години
По-добър от Нострадамус: 10 големи предсказания за бъдещето, направени от анимационни филми през последните 20 години
Anonim

Човечеството се опитва да предскаже бъдещето от древни времена. Магически ритуали, гадания, осъзнати сънища - всичко това се използва, за да може поне леко да се отвори вратата, водеща към неизвестното, и да се погледне в утрешния ден. За щастие или за съжаление, тези методи никога не са се различавали по точност. Но кой би си помислил, че векове по-късно създателите на анимационните сериали „Семейство Симпсън“, „Футурама“, „Инспектор Гаджет“, Джони Браво ще обърнат света на предсказанията с главата надолу и ще илюстрират предстоящите събития в своите предавания с невероятна точност.

Президентство на Доналд Тръмп

Образ
Образ

Семейство Симпсън прогнозира изборната победа на Доналд Тръмп 16 години преди събитието. Един от героите, Лиза Симпсън, говори за това в епизода "Барт в бъдещето".

Виртуална реалност

Образ
Образ

Героите на Futurama са използвали технологии за виртуална реалност за забавление много преди тяхното широкомащабно разпространение по света. Притурката в изображението е почти неразличима от устройствата, които съвременният пазар за компютърни разработки предлага днес.

Изграждане на Shard

Образ
Образ

Изграждането на известния лондонски "Шард" беше предсказано 14 години преди началото на работата по проекта. Любопитно е как създателите на „Семейство Симпсън“са успели да предскажат не само формата на сградата, но и нейното местоположение с удивителна точност.

Nuhoscope

Образ
Образ

Това лудо изобретение се намира във вселената на Футурама. Целта му е да надушва планети и други далечни обекти. Изглежда, че измислицата е измислица. Но американски учени, очевидно вдъхновени от проектите на измисления професор Фансфорт, разбъркаха мозъка си и решиха да създадат истински снифоскоп.

Уредът се нарича Nasal Ranger и се използва за определяне на степента на замърсяване на въздуха.

Откриване на "Божията частица"

Образ
Образ

В епизод от 1998 г. на Семейство Симпсън Хоумър написва формула, която по-късно ще предскаже едно от най-великите научни открития, правени някога. Четиринадесет години по-късно учените успяха да открият Хиг бозона, частицата, която създаде цялата маса във Вселената. И - ето, стойността, представена във формулата на Омир, е почти напълно идентична с масата на намерения елемент.

Първият лаптоп и цифров фотоапарат

Образ
Образ

Популярният анимационен сериал от края на 80-те "Инспектор Гаджет" изненада своите зрители с необичайни изобретения, които героите използват, за да се борят с престъпници и зли сили. Особено внимание привлякоха джаджите на племенницата на Пени - компютърна книга - почти прототип на първия компютър Toshiba T1100 и смарт часовник.

Коронавирус

Образ
Образ

Да, да, Семейство Симпсън надминаха себе си и случайно (или може би не) предсказаха появата на добре познат вирус. Според историята, показана в епизода "Marge in Chains", болестта идва от Япония и се разпространява из измисления град Спрингфийлд. Сериалът се превърна в един от най-обсъжданите през последните години. Издаването му датира от 1993 г.

11 септември

Образ
Образ

Анимационният филм "Джони Браво" предсказа срутването на кулите близнаци 4 месеца преди трагедията. В Johnny's Chain Gang можем да видим изображение на горяща сграда на заден план, с думите „Очаквайте скоро“над нея. Зловещо, нали?

Автомобил без управление

Образ
Образ

Само преди няколко години беше немислимо колите не само да могат да се движат самостоятелно по магистралата, но и да паркират. Инспектор Gadget знаеше много за иновациите, така че неговата кола-джаджа е почти точно копие на безпилотните превозни средства на Tesla (със сигурност по отношение на функционалността). Съвпадение?

Игра на тронове Финал

Образ
Образ

В епизода на "Семейство Симпсън", наречен "Крепите", бяха предвидени няколко сюжетни хода, които бяха реализирани в последната част на поредицата. Създателите са предвидили опожаряването на селото, появата на триокия орел и краля на нощта.

Понякога прогнозите се сбъдват с удивителна точност. Това е впечатляващо. Създателите на анимационни проекти обаче са сигурни, че не е толкова трудно да се знае бъдещето. Достатъчно е внимателно да наблюдавате света и да анализирате какво се случва.

Препоръчано: