10 неуспешни биографични филма, които не успяха да разкрият самоличността и историята на своите герои

Съдържание:

10 неуспешни биографични филма, които не успяха да разкрият самоличността и историята на своите герои
10 неуспешни биографични филма, които не успяха да разкрият самоличността и историята на своите герои
Anonim

Когато някой в света планира да направи нов биографичен филм за живота на интересен човек, ние не винаги получаваме Зелена книга, Бохемска рапсодия или Вселената на Стивън Хокинг. За съжаление се снимат доста сносни биографични филми за много достойни хора, където актьорите са избрани несполучливо, а реалните събития се проследяват с големи неточности и като цяло нивото на продукцията е куца.

Подобно на филмови адаптации или периодични филми, биографичните филми понякога се провалят въпреки големите имена в надписите или голямото име на човека, за който е филмът. Ето само 10 такива случая, в които рецензиите на публиката и критиката говорят сами за себе си.

Death Number (2007)

Образ
Образ

Филм за известния илюзионист Хари Худини със звезден актьорски състав на Гай Пиърс, Катрин Зита-Джоунс и младата Сирша Ронан беше разбит от западната публика. Критиците се оплакаха от лошата актьорска игра и схематичната фалшивост на всичко, което се случи.

Къде историята на Хари Худини е показана най-добре: мини-сериал Худини (2014) с участието на Ейдриън Броуди.

Диана: Любовна история (2013)

Образ
Образ

Филм за последните две години от живота на принцеса Даяна (в ролята Наоми Уотс) и нейния роман с хирурга Хаснат Хан. Филмът получи много лоши отзиви за нелепия си сюжет и лошата работа на оператора.

Къде историята на принцеса Даяна е показана по-добре: Сезон 3 на Короната (2016-…), където Ема Корин играе ролята на Даяна. Също така все още препоръчваме да гледате филма "Спенсър" (2021), където ролята на Даяна се играе от Кристен Стюарт. На Запад картината не беше приета толкова зле, колкото в Русия, а Стюарт дори беше номиниран за Оскар.

Jobs: Empire of Seduction (2013)

Образ
Образ

Филм за Стив Джобс, изигран от Аштън Къчър, е критикуван за повърхностност, исторически неточности и неспособност да покаже Джобс емблематичната фигура, в която се е превърнал в глобалното съзнание.

Къде историята на Стив Джобс е показана най-добре: филм Стив Джобс (2015) с участието на Майкъл Фасбендър.

Лиз и Дик (2012)

Образ
Образ

Телевизионният филм се фокусира върху романа на легендарната Елизабет Тейлър (Линдзи Лоън) с актьора Ричард Бъртън. Критиците се подиграваха на картината, наричайки я „нелепо неподходяща“и толкова ужасяваща „ще трябва да сложите лед на лицето си, когато свърши, защото ще тръпнете в продължение на два часа“.

Къде историята на Елизабет Тейлър е показана най-добре: филм Бъртън и Тейлър (2013) с участието на Хелена Бонам Картър. йени

Дейвид Боуи. Човек от звездите (2020)

Образ
Образ

Надеждата, че филмът за Боуи ще бъде новата Бохемска рапсодия, не се оправда. Първо, оригиналната музика на изпълнителя не звучи във филма, и второ, той беше изигран от усърдния, но за разлика от музиканта Джони Флин. В резултат на това филмът, според критиците, не успя да предаде спецификата на Дейвид Бауи, така че ще бъде неразбираем нито за феновете, нито за случайните зрители.

Къде историята на Дейвид Бауи е показана най-добре: документален филм "Дейвид Бауи: Пет години" (2013) за петте най-важни години от музикалната си кариера. Но тепърва предстоят добри игрални филми за Бауи.

Видях светлината (2015)

Образ
Образ

Филмът разказва историята на кънтри музиканта Ханк Уилямс и звездите Том Хидълстън и Елизабет Олсен. Въпреки това, въпреки ярките актьори, филмът беше приет студено - критиците отбелязаха слабата атмосфера и липсата на "искра". В агрегаторите филмът има среден рейтинг от публиката под 6 от 10.

Къде тази история е показана по-добре: не са правени други известни филми за Ханк Уилямс, но можете да гледате страхотен биографичен филм за друг изпълнител на кънтри музика Джони Кеш и същата епоха във филма Walk the Line (2005) с участието на Хоакин Финикс и Рийз Уидърспун. Или успешният филм "The Coal Miner's Daughters" (1980) за кънтри певицата Лорета Лин.

Завоевателят (1956)

Образ
Образ

Филмът е смятан за един от най-лошите в историята на киното. Филмът беше особено критикуван за кастинга - Чингис хан беше изигран от холивудския актьор Джон Уейн, който по-късно сам призна, че не е подходящ за тази роля. Също така "Завоевателят" беше порицан за несвързаността на сюжета и абсурдността на главния герой.

Къде историята на Темуджин/Чингис хан е показана по-добре: игрален филм "Mongol" (2007) Сергей Бодров старши или документален филм BBC: Чингис хан (2005).

Стрелцов (2020)

Образ
Образ

Филмът с Александър Петров в ролята на известния съветски футболист Едуард Стрелцов беше силно критикуван за второстепенни, исторически неточности и мълчание за някои от нюансите на драматичния живот на един спортист. Освен това сцените с футболни мачове са заснети неясно и много по-малко вълнуващо, отколкото в същия „Преместване нагоре“.

Къде историята на Едуард Стрелцов е показана по-добре: сериал "В съзвездието Стрелец" (2015) с участието на Дмитрий Власкин.

Tesla (2020)

Образ
Образ

Филм за връзката между Никола Тесла и Томас Едисън с Итън Хоук в главната роля не се хареса на публиката със средна оценка около 5 от 10, въпреки че критиците не бяха толкова категорични.

Къде Никола Тесла е показан по-добре: филм "Войната на теченията" (2017) с Бенедикт Къмбърбач получи по-високи оценки от зрителите, и още Тесла се появи в The Prestige (2006) с участието на Дейвид Бауи.

Климт (2005)

Образ
Образ

Филм за живота на австрийския художник символист Густав Климт, изпълнен от Джон Малкович, критиците нарекоха студен и ненужно труден за гледане поради размазан сюжет. Единственият плюс за филма беше визуалният дизайн.

Къде животът на известен художник е разкрит най-добре: филми Модиляни (2004), Фрида (2002) и експериментални„Ван Гог. С любов, Винсент" (2017) Съветваме ви също да гледате филма "Жена в злато" (2015) , където сюжетът е съсредоточен върху картината на Климт "Портрет на Адел Блох-Бауер I.”

Препоръчано: