18 необичайни влечуги, които доказват, че фантастични същества живеят не къде да е, а на нашата планета

Съдържание:

18 необичайни влечуги, които доказват, че фантастични същества живеят не къде да е, а на нашата планета
18 необичайни влечуги, които доказват, че фантастични същества живеят не къде да е, а на нашата планета
Anonim

Разнообразието от създания, които ни заобикалят, е невероятно. Почти всяка година учените откриват нови, фантастични разновидности на животни, насекоми, риби и птици. Но не само гледките, открити наскоро, могат да ви изненадат. Земята е пълна с удивителни същества, в чието съществуване е наистина трудно да се повярва. Влечугите не са изключение. Някои от тях са толкова необичайни, че когато потребителите видят снимките им в интернет, потребителите не могат да повярват на собствените си очи. Каним ви да ги разгледате и да видите дали познавате много от тях.

Agama Mwanza

Образ
Образ

Червеноглавият скален дракон е едно от най-колоритните влечуги на планетата. За необичаен "костюм", който съчетава червени и сини цветове, тя получи прякора Спайдърмен в интернет.

Морска игуана

Образ
Образ

Морските игуани са удивителен пример за адаптацията на живите същества към условията на околната среда. В хода на своята еволюция те са се научили майсторски да плуват под вода като крокодили и са се сдобили с най-острите зъби, които им позволяват безпрепятствено да отхапват и най-твърдите водорасли.

Гавиал - крокодил с много интересна външност

Образ
Образ

Питон албинос, който е на четиринадесет години

Образ
Образ

Въпреки страховития си външен вид, питоните не са в състояние да нанесат отровно ухапване на човек. Доста често тези змии се държат като домашни любимци, придобивайки специални терариуми за тях.

Хамелеонът на Парсън има характерен израстък на муцуната

Образ
Образ

Безкрак гущер

Образ
Образ

Гледайки безкрак гущер, може да си помислите, че това е една от разновидностите на змиите. Обаче не е така. Различава се от змиите по наличието на подвижни клепачи, специален раменен пояс. Освен това животното има напълно различна структура на челюстта.

Костенурки с мека черупка

Образ
Образ

Разновидностите на тези костенурки се характеризират с липсата на обичайната черупка. Гърбът им е покрит с гладка кожа или редки рогови шипове.

Костенурка лешояд

Образ
Образ

Е една от най-големите сладководни костенурки. Теглото му може да достигне от 8,5 до 60 килограма. Има доста агресивен характер, така че отново е по-добре да не безпокоите животното и да не се появявате на пътя му.

Аризона Ядозуб

Образ
Образ

Името показва ясно, че този вид гущер е отровен и потенциално опасен за хората. Те обаче са доста срамежливи сами по себе си, така че предпочитат да избягват срещи с всички потенциални врагове.

Варанът Комодо е най-големият гущер в света

Образ
Образ

Abronia blue - невероятно рядък вид гущери

Образ
Образ

Iguana anole

Образ
Образ

Кралска кобра

Образ
Образ

Кралските кобри растат през целия живот. Ето защо не е изненадващо, че в природата има супер големи индивиди, достигащи четири метра дължина.

Басилиск - гущер, който може да тича по вода

Образ
Образ

Набраздения гущер винаги е горд и малко ядосан

Образ
Образ

Африканска яйчена змия

Образ
Образ

Незабележими на пръв поглед, змиите са известни със своята агресивна природа и вродена способност да плячкосват птичи гнезда. Липсата на зъби и специалната структура на прешлените им позволяват лесно да поглъщат големи яйца.

Змия носорог или змия с нос на Буланже

Образ
Образ

Така нареченият "нос", който е първото нещо, което хваща окото при външния вид на змията, всъщност изобщо не е нос. Това са просто люспи, които са еволюирали в такава странна форма.

Яванска ксенодерма

Образ
Образ

Необичайно нощно влечуго, което се различава от останалите по наличието на няколко реда странни и широко разположени люспи.

Тук можете да разгледате интересни и необичайни разновидности на миди. Гледайки ги, човек получава впечатлението, че обитатели от други планети вече са долетели до нас и просто са се заселили на дъното на океана.

Препоръчано: