10 ястия, които си струват да си купите кола, апартамент или ваканция

Съдържание:

10 ястия, които си струват да си купите кола, апартамент или ваканция
10 ястия, които си струват да си купите кола, апартамент или ваканция
Anonim

Готвачите на скъпи ресторанти понякога влагат не само душата си, но и баснословни пари в своите произведения на кулинарното изкуство. Създаването на някои шедьоври струва хиляди долари и дори бижута. Кой изглежда ще получи такова парче в гърлото? Но истинските гастрономи вкусват ястия с удоволствие, защото не съжаляват за нищо в името на нови впечатления.

Светещи кнедли за 2,4 хиляди долара

Образ
Образ

Ефектни луминисцентни кнедли (да, те светят в тъмното) се сервират в ресторант Golden Gates. За да добавите жар към ястието, беше възможно благодарение на жлезите на специална светеща аншоа. Останалите кнедли почти не се различават от традиционния оригинал.

Супа от лястовичи гнезда за 10 хиляди долара

Образ
Образ

Класика на празничната трапеза на китайските императори. Ястието се приготвя от гнезда на бързолети-салангани. Основният компонент на супата се състои от водорасли, птича слюнка, малка смес от рибен хайвер. Високата цена на ястието се дължи на трудността при получаване на гнезда, тъй като бързолетите, като правило, гнездят на скали и в пещери. Понякога катерачите трябва да рискуват живота си, за да намерят ценен компонент.

Humble $5K бургер

Образ
Образ

Какво може да е специалното в един бургер? FleurBurger е истинско лакомство с трюфели. Включва трюфели, сос от трюфели и бриош от трюфели. Ястието е придружено от гарнитура и бутилка скъпо вино.

Мексиканска тортила за 25 хиляди долара

Образ
Образ

Мексиканската кухня е известна с демократичните си цени за своите ястия. Но готвачите на ресторант Frida решиха да разбият всички кулинарни стереотипи и представиха на света най-скъпите такос в света. Включва царевична тортила, говеждо месо Кобе, месо от омар, черен трюфел, сирене бри, хайвер белуга, пипер морита, текила Лей и копи лувак (специално кафе на зърна).

$1000 Златни пилешки крилца

Образ
Образ

Деликатес, сервиран в ресторантите в Ню Йорк. Тайната на готвенето се крие в използването на златиста панировка, в която се овалват почти готови крилца.

Пица шедьовър за 12 хиляди долара

Образ
Образ

Приготвянето на пицата Луи XIII отнема повече от три дни. Тестото му се замесва от специално арабско брашно и розова сол, а пълнежът включва три вида хайвер от есетра, омар, биволско сирене.

$25K Замразен шоколад

Образ
Образ

Ястието се състои от шоколад и сладолед, направени от най-редките сортове какаови зърна. Деликатесът е украсен с черни трюфели и ядивно покритие от истинско злато. Основната характеристика на десерта е сервирането. Замразеният шоколад се сервира в диамантена чаша със златна лъжичка, която можете да вземете със себе си след хранене.

Суфле Петросян за 2,5 хиляди долара

Образ
Образ

Най-необичайното и скъпо суфле се сервира в ресторант Petrossian, който се намира в Ню Йорк. Ястието се приготвя от пъдпъдъчи яйца, черен хайвер от есетра и златни листа.

Суши с перли за 3 хиляди долара

Образ
Образ

Трябва да платите прилична цена за порция суши, приготвено от ръцете на главния готвач Анджелито Аранета. Ролцата съдържат не само най-прясната риба и ориз, но и златни листа, перли, диаманти.

$15k Английски пай с мраморно телешко месо

Образ
Образ

Кулинарни блогъри и гастрономи са сигурни, че е невъзможно да се намерят ястия по-вкусни от този пай. Той е ароматен и пикантен. Те лесно могат да нахранят няколко възрастни мъже.

Пайът е с плънка от мраморно говеждо Wagyu, гъби мацутаке, трюфели и ядливо злато (понякога). Рядко се сервира цялото ястие. По правило посетителите на ресторанта предпочитат да поръчат едно малко парче, чиято цена варира от 1500-2000 долара.

Високата цена на първокласните ястия се дължи не само на използването на редки съставки, но и на сложността на кулинарните техники, които готвачът използва в процеса на готвене.

Препоръчано: