Строго секретно: 12 места, където никой турист не може да отиде, дори и да плаща много

Съдържание:

Строго секретно: 12 места, където никой турист не може да отиде, дори и да плаща много
Строго секретно: 12 места, където никой турист не може да отиде, дори и да плаща много
Anonim

Запалените туристи обичат да посещават необичайни места. За щастие има повече от достатъчно от тях на планетата. Някои са готови да пропътуват хиляди километри и да живеят на открито, само за да докоснат или поне да видят тази или онази атракция. Не всички обаче споделят стремежите на пътниците. Има цял списък от тайни места и обекти, където любопитни посетители не се допускат при никакви обстоятелства. За съжаление, дори полезни контакти и специални разрешения няма да помогнат тук.

Зона 51 в Невада

Образ
Образ
Образ
Образ

Световноизвестната база на ВВС на САЩ се намира в Невада. Съоръжението се използва за тайни тестове. Въпреки факта, че около зоната почти няма огради, никой не смее да я доближи на по-близо от няколкостотин метра. Военните предупреждават, че при преминаване на границата ще бъде открит огън по нарушителите.

Area 51 е място, обвито в тайни в стила на X-files. Местните медии твърдят, че на територията на съоръжението се съхранява истинска летяща чиния и все още се провеждат изследвания в лабораториите на откритите тела на извънземни.

Ватиканският апостолически архив

Образ
Образ
Образ
Образ

Архивът съдържа много исторически тайни, достъп до които имат само определени духовници и учени. Създаден е през 1610 г. Архивната колекция съдържа повече от 35 хиляди тома. Сред тях има дори редки копия на окултна литература. Можете ли да си представите колко време отнема да ги прочетете всички? Специалните съкровища на архива включват древни тамплиерски пергаменти от 1308-1310 г., документ по делото на Джордано Бруно, откъс от съдебното дело на Галилео Галилей.

Пещерата Ласко, Франция

Образ
Образ
Образ
Образ

Късно палео произведение на изкуството, до което малцина са се докосвали. Лашко е праисторическа пещера с голяма археологическа стойност. Намерен е съвсем случайно от двама тийнейджъри, които решили самостоятелно да проучат малка пукнатина, образувана поради неблагоприятните метеорологични условия. По стените на пещерата са изобразени десетки животни: елени, планински кози, бикове, коне. Изследователите смятат, че рисунките са нанесени върху каменната повърхност приблизително 18 хиляди години пр.н.е.

Ласко бързо набира популярност, което води до безкраен поток от туристи, които искат да видят необикновената забележителност лично. Постоянното присъствие на хора обаче доведе до увеличаване на концентрацията на въглероден диоксид в пещерата и рисунките започнаха постепенно да се срутват. Местните власти са взели твърдо решение да затворят обекта за обществеността, за да предотвратят унищожаването на археологическата ценност.

Остров Съртси, Исландия

Образ
Образ
Образ
Образ

Най-младият съществуващ вулканичен остров. За "рождение" на Съртси се смята 1963 г. Образуването на обекта е станало в резултат на изригването на подводни вулкани, което е довело до появата на маса от базалт и андезитни скали на повърхността на водата.

Днес само учените имат достъп до забележителности. Тяхната цел е научен експеримент, който ви позволява да проследите естествените процеси на възникване и развитие на живота.

Granary World, Свалбард

Образ
Образ
Образ
Образ

Негостоприемният, суров климат на Свалбард създаде идеални условия за съхранение на семена от ценни растителни видове (общо около 900 000). Трезорът е построен от норвежкото правителство. Постоянно поддържа минусови температури. Надеждността се осигурява от стоманени врати и секретни кодови брави. Само попечителят и служителите на обекта имат достъп до помещенията.

Гробницата на Цин Ши Хуанг, Сиан

Образ
Образ
Образ
Образ

Комплексът мавзолей е построен в чест на китайския император Цин Ши Хуанг. Гробницата е открита от обикновен жител, който копаел кладенец и случайно се натъкнал на каменна фигура на воин. Отдолу се криеше цяла имперска армия. Разкопките на обекта започват през 1974 г. До момента археолозите са успели да разкопаят и проучат около 400 квадратни метра от гробницата. Изследователите са открили 220 скулптури на войници. Според предположенията те са около 8 хиляди.

Острови Хърд и Макдоналд, Австралия

Образ
Образ
Образ
Образ

Център за световно наследство на ЮНЕСКО. Островите са обитавани от колонии от морски птици и пингвини. Тук има и активни вулкани, което е отлична възможност за учените да наблюдават такива редки природни процеси. На туристите не се препоръчва да се появяват тук. Освен това тези места са постоянно ветровити и непоносимо студени.

Остров Северен Сентинел

Образ
Образ
Образ
Образ

Тропически рай, който е под строга забрана дори за най-екстремния турист. Островът е дом на племето аборигени Sentineles, които са повече от враждебни към всякакви гости. Те са готови да използват примитивни ножове и лъкове във всяка секунда. Многократните опити на учените да се сприятеляват с островитяните не доведоха до нищо. Днес аборигените отхвърлят всякакви предложения за приятелство.

North Boarder, Ню Йорк

Образ
Образ
Образ
Образ

Островът е необитаем повече от 50 години. Преди това имаше болница, в която се лекуваха пациенти с едра шарка и други вирусни заболявания. Според исторически източници много пациенти никога повече не са напускали стените на болницата. Местните жители не рискуват да се разхождат из острова и по всякакъв начин разубеждават посетителите от тази луда идея, тъй като са сигурни, че сред сградите и обектите, обрасли в зеленина, бродят неспокойни духове на мъртви пациенти.

Bohemian Grove

Образ
Образ
Образ
Образ

Таен мъжки клуб, разположен в Калифорния. Съществува от 1899 г. Всяка година най-влиятелните личности от света на политиката, изкуството и медиите се събират тук и прекарват двуседмична своеобразна ваканция. Можете да влезете в клуба само със специална покана и преминаване на специална проверка.

Журналисти многократно се опитваха да влязат на територията на Бохемската горичка и да разберат какво се случва там, но не успяха да получат точна информация. Много хора обвиняват членовете на групата в окултизъм и жертвени ритуали.

Остров Повелия, Италия

Образ
Образ
Образ
Образ

По-рано на острова е имало психиатрична клиника, където пациентите са били лекувани с експериментални и не съвсем хуманни методи. Пациентите често са били подлагани на най-ужасните мъчения и са умирали в стените на институцията, без да чакат освобождаването.

Poveglia е затворен за обществеността и строго охраняван от полицията. Туристите, които все пак успяха да влязат тайно в болницата, не можаха да прекарат там повече от 20 минути. Пътуващите увериха, че са усещали присъствието на други през цялото време, чували са гласове и звън на камбани, които отдавна са били свалени от камбанарията.

Plutonion в Хиераполис, Турция

Образ
Образ
Образ
Образ

Тук има необичайна подземна пещера, от която изтича CO2 газ. Преди много векове древните римски свещеници са го използвали за ритуални церемонии.

Забранените места, разбира се, примамват. Въпреки това, в името на вашата безопасност, по-добре е да отидете на пътуване, което ще донесе само удоволствие и няма да донесе неприятни спомени.

Препоръчано: