12 Измамни плакати, показващи неща, които не са във филмите

Съдържание:

12 Измамни плакати, показващи неща, които не са във филмите
12 Измамни плакати, показващи неща, които не са във филмите
Anonim

Филмовите плакати са сложна единица за промоция на филми, която често умишлено ни подвежда. В името на привлекателността на проекта в очите на публиката, понякога дори тези моменти, които не са в самия филм, се поставят на плакати. И някъде това не е нещо значимо, а по-скоро има някакви дизайнерски и стилистични мотиви, но в други случаи човек може да разбере погрешно жанра на филма или да изтълкува погрешно за какво става дума.

Да видим в кои снимки на един от плакатите е изобразено, че в самия филм се срещаме или в съвсем различна форма, или изобщо не. Това са малките кинематографични трикове от създателите.

Годзила (1998)

Образ
Образ

Слоганът на филма гласи „Размерът има значение“, което звучи иронично, тъй като в самия филм известният гущер се оказва наполовина по-малък от официалния плакат. Ако прецените приблизително на око, тогава във филма той е точно с размера на този крак.

Криминале (1994)

Образ
Образ

Забелязали ли сте, че легендарният плакат на най-известния филм на Куентин Тарантино не е част от това, което е показано на самата снимка? Опитайте се да си спомните нещо подобно. Няма да успеете обаче, защото наистина не виждаме героя на Ума Търман в такава среда, изцяло в черно и дори с пистолет. Оказва се, че плакатът е една от промо снимките, която е била преди снимките на самия филм.

Силата на огъня (2002)

Образ
Образ

Постерът на филма дразни зрителите с грандиозния спектакъл на битката на човечеството с дракони, дошли от нищото в световните столици. Действието на самия филм обаче се развива 20 години след драконовия апокалипсис, когато на Земята са останали само шепа оцелели хора, които се опитват да не привличат вниманието на отдавна победилите дракони.

Терминатор 3: Възходът на машините (2003)

Образ
Образ

Ситуацията е почти обратна на предишния параграф. Плакатът ни подсказва, че най-накрая ще видим същото бъдеще, в което машините са се издигнали, апокалипсисът е настъпил и оцелелите хора водят партизански войни срещу роботи, които вече не се маскират като хора.

В самия филм обаче виждаме повторение на структурата на втората част. В наше време терминаторът Шварценегер защитава Джон Конър, а терминаторът злодей се опитва да го убие. Затова много зрители не харесаха много филма.

Camp Hope (2010)

Образ
Образ

Незабележителен американски филм на ужасите с името и лицето на Джеси Айзенберг на плаката. Но проблемът е, че в самия филм актьорът се появява за максимум 5 минути, като дори не е второстепенен, а епизодичен персонаж. Но трябва по някакъв начин да примамиш хората в кината! И Айзенберг в онези дни гръмна с филма "Добре дошли в Zombieland", как да не използваш славата му в името на популяризирането на второкласен филм на ужасите?

Бягство от Ню Йорк (1981)

Образ
Образ

Да, хаосът и войната царят в този друг пост-апокалиптичен филм, но особено Статуята на свободата е добре тук.

Феноменът (2008)

Образ
Образ

Пустинна градска улица и дезориентирани герои. Трябва да се е случило нещо в града. Невероятна интрига. Но в самия филм няма такава сцена.

Хелоуин: Възкресение (2002)

Образ
Образ

Добавянето на Джейми Лий Къртис на плаката за продължението на най-известния й филм и то в самия център е разбираема идея. Просто (спойлер!) героинята й Лори Строд се появява в една от първите сцени на филма и това е – вече не я виждаме. Освен това на плаката тя има къса коса, както в последната част от франчайза, но в кадъра тя се появява с напълно различна прическа.

Single Man (2009)

Образ
Образ

Главният герой, изигран от Колин Фърт, е професор по английска литература и е гей. И в целия филм няма нито една сцена, в която той лежи с героинята на Джулиан Мур. Тази сцена съществува изключително на плаката.

Kong: Skull Island (2017)

Образ
Образ

Още един плакат „размерът има значение“. Разбира се, в самия филм Конг не е толкова голям, че едното му око да е съизмеримо с цял хеликоптер.

Неизвестен (2011)

Образ
Образ

Плакатът ни подсказва, че филмът ще бъде поредният зрелищен екшън с Лиъм Нийсън, но в самата картина неговият герой никога не държи пистолет в ръцете си. Ами сега, грешка!

Tolkien (2019)

Образ
Образ

Плакатът подсказва, че ще видим как известният писател Джон Роналд Руел Толкин създава своя прочут епичен роман, но самият филм показва живота на писателя преди създаването на Хобита.

Бонус: Батман и Робин (1997)

Образ
Образ

Като бонус ви показваме не плакат, а рекламна снимка за филма "Батман и Робин", в която виждаме главния злодей г-н Фрийз в компанията на съпругата си, която не се появява във филма и според самия Фрийз е в кома. Очевидно създателите на филма за супергероите първоначално са искали да я включат в сюжета, но са променили решението си. Но сега знаем, че характерът на Арнолд Шварценегер не ни е излъгал.

Препоръчано: