10 кросоувър филма с участието на герои от различни несвързани произведения

Съдържание:

10 кросоувър филма с участието на герои от различни несвързани произведения
10 кросоувър филма с участието на герои от различни несвързани произведения
Anonim

Ако в литературата кросоувърът означава смесица от няколко жанра в едно произведение, то филмовите кросоувъри се отличават с наличието на елементи в сюжета и, най-важното, герои от различни филми, книги или комикси. Сред голямото кино няма толкова много такива филми, защото такива идеи винаги се сблъскват с авторски права. Те обаче все още съществуват и днес ще си припомним най-ярките и важни за историята.

Въпреки това, този списък няма да включва анимационни филми, където кръстосването се случва по-често, както и филми от кинематографичните вселени на Marvel и DC (с едно изключение), тъй като героите в техните вселени се сблъскват толкова често, че вие вече не мога да го нарека кросоувър.

Кой уреди заека Роджър (1989)

Образ
Образ
Образ
Образ

Филм, в който се срещнаха не само живи и анимирани герои, но и анимационни герои от няколко известни студия, включително W alt Disney Company, Universal Pictures, MGM и Warner Bros. По-специално, за първи път на екрана Мики Маус и Бъгс Бъни, както и Доналд Дък и Дафи Дък, се пресичаха в един кадър.

Alien vs. Predator (2003)

Образ
Образ

Кросоувър на едноименните франчайзи на Alien и Predator, в които се бият високотехнологични ловци на извънземни и космически чудовища ксеноморфи. Филмът има продължение, Aliens vs. Predator: Requiem (2007).

League of Extraordinary Gentlemen (2003)

Образ
Образ

Филм, базиран на поредицата комикси на Алън Мур и Кевин О'Нийл. В него се появяват герои от различни литературни произведения: Алън Куотермейн (от Мините на цар Соломон), Том Сойер, капитан Немо, Мина Харкър (от Дракула), Родни Скинър (от Невидимия човек), Дориан Грей, професор Джеймс Мориарти, г-н, Hyde, Phantom (от The Phantom of the Opera) и други.

Колкото по-навътре в гората… (2014)

Образ
Образ

Приказен мюзикъл от студиото на Дисни, където героите се срещат с герои от различни истории, включително Пепеляшка, Рапунцел, Червената шапчица, злият сив вълк и Джак от приказката "Джак и бобеното стъбло".

Фреди срещу Джейсън (2003)

Образ
Образ

Кросоувър, който показва конфронтацията между главните злодеи от слешър франчайзите "Кошмар на улица Елм" и "Петък 13-ти" Фреди Крюгер и Джейсън Вурхийс.

Проклет. Конфронтация (2016)

Образ
Образ

Японски хорър кросоувър между Пръстена и Проклятието, където плашещите призраци от двете истории се сблъскват.

Стъкло (2019)

Образ
Образ

Кросоувър и продължение на Unbreakable (2000) на M. Night Shyamalan с героите The Warden и Mr. Glass и Split (2016) с Кевин Крамб, който страда от разстройство на множествената личност.

Комедия от миналите дни (1980)

Образ
Образ

Филмът се нарича първият съветски филмов кросоувър. Той показва кадри от повече от дузина черно-бели филми от 20-30-те години, но има и оригинална игрална част. В него в един кадър се появяват Остап Бендер и Киса Воробянинов в изпълнение на Арчил Гомиашвили и Сергей Филипов от филма "12 стола" (1971), както и Страхливец и Опитни в изпълнение на Георгий Вицин и Евгений Моргунов от комедиите на Леонид Гайдай.

Frankenstein Meets the Wolfman (1943)

Образ
Образ

Един от първите кросоувъри в историята на киното. Филмът е едновременно продължение на два филма: Франкенщайн (1931) и Човекът-вълк (1941).

Кинг Конг срещу Годзила (1962)

Образ
Образ

американско-японски кросоувър между Кинг Конг (САЩ, 1933) и Годзила (Япония, 1954). Тези двама измислени гиганти се сблъскаха отново в Godzilla vs. Kong (2021).

Бонус: Spider-Man: No Way Home (2021)

Образ
Образ

Единственият филм за супергерои на Marvel, който може да се счита за специфичен, но кросоувър, тъй като включваше герои и злодеи от три различни франчайза: Спайдърмен на Сам Рейми (2002-2007), Невероятният Спайдърмен » Марк Уеб (2012-2014) и Спайдър-мен във вселената на Marvel (2017-2021).

Да, всички те са обединени от един първоизточник - комиксите за Спайдърмен, но преди този филм не сме виждали такива пресечни точки на герои от различни рестарти. Вероятно "No way home" ще постави началото на нова мода на подобни трикове, които ще виждаме все по-често.

Препоръчано: