15 Снимки на животни и птици със скъпоценен хищник, криещ се зад красивите им лица

Съдържание:

15 Снимки на животни и птици със скъпоценен хищник, криещ се зад красивите им лица
15 Снимки на животни и птици със скъпоценен хищник, криещ се зад красивите им лица
Anonim

Нашият свят и неговите обитатели са непредсказуеми и понякога много хитри. Например животните, подобно на хората, са добри в прикриването на истинската си вътрешност зад красиво лице и мила усмивка. Но какво всъщност се крие зад тази непроницаема маска на доброта и невинност? Каним ви да се потопите в света на природата и да разберете с нас за какви животни и птици плаче Болшой театър! Все пак повече от един актьор би завидял на играта им!

Обикновена ветрушка

Образ
Образ

Един от моите скаути направи тази снимка на върха на планина по време на туризъм.

Обикновената ветрушка е представител на семейство Соколови. Поради малкия си размер понякога тази птица се нарича още "малък сокол". Смята се за най-често срещаната хищна птица в Централна Европа след мишелова.

Черна усойница

Образ
Образ

Огромен алигатор, готов да се качи на борда

Образ
Образ

Сладката усмивка на алигатор може да скрие до 80 остри зъба! Между другото, алигаторът може да смени всеки от зъбите си средно 50 пъти. Завиждайте тихо.

Лисица с хитра усмивка

Образ
Образ

Trimeresurus Insularis - отровна усойница, произхождаща от Индонезия

Образ
Образ

Секретарска птица

Образ
Образ

Тази птица с гордост може да каже, че притежава ярка външност. Какви са й миглите само! Тя обаче може да се похвали не само с красотата си, но и със сръчността си и способността си сама да си набавя храна. Обикновено по време на лов тя удря силно с огромните си крила, така че плячката да се издаде и да избяга. След това птицата секретар започва да наваксва вечерята си със зигзагообразни движения.

ленивец от Шри Ланка

Образ
Образ

Мечка ленивец, роден в Индийския субконтинент. Безобидната му поза на снимката не отговаря на репутацията му. Известно е, че това е най-агресивният съществуващ вид мечка и най-често напада хора. Британските колониални офицери смятаха, че тези космати момчета са по-опасни от тигрите!

Мраморен пор

Образ
Образ

Мраморен пор (лигатура) е рядък екзотичен хищник от семейството на невестулките, който се отличава с необичайната си пъстра окраска. Този пор е много активен хищник, който ловува както на земята, така и по дърветата, където ловко умее да се катери. Но любимото им място за лов са подземните дупки за гризачи, където могат да останат през нощта.

Паяк Habronattus с плячката си в пухкави лапи

Образ
Образ

тюлен леопард

Образ
Образ

Зад този сладък мопс се крие един от най-опасните перконоги хищници! Диетата му включва както пингвини, така и малки тюлени.

Тази риба изглежда се радва да те види

Образ
Образ

Някои видове риби бодливо прасе използват невротоксин, който е 1200 пъти по-силен от цианида, но имат красива усмивка.

Manul

Образ
Образ

Хиена

Образ
Образ

Изглеждат сладки, разбира се, но опитайте да кажете това на някоя бедна гну, докато те го разкъсват на парчета.

Бавен Лорис

Образ
Образ

Това е единственият известен род отровни примати, чиято отрова е опасна за абсолютно всички.

Плъснат казуар

Образ
Образ

Според изданието от 2004 г. на Книгата на рекордите на Гинес, птицата казуар се счита за най-опасната птица на Земята. Неговият кинжален нокът на вътрешния пръст е дълъг около 120 mm. Един удар с лапата й ще донесе незабавна смърт на жертвата.

И тук показваме най-големите птици на нашата планета. Cassowary, между другото, също успя да стигне до там!

Препоръчано: