13 готини изобретения, които се оказаха създадени от деца

Съдържание:

13 готини изобретения, които се оказаха създадени от деца
13 готини изобретения, които се оказаха създадени от деца
Anonim

Много деца са по-умни, по-мъдри и по-бързи от възрастните. Трудно е да се спори с този факт. Тяхната изобретателност и способност да намират нестандартни решения понякога са изненадващи. Освен това децата, като никой друг, обичат да правят света по-добро място. Някои от тях още в ранна възраст се опитват да създадат невероятни изобретения. Повечето от тях се използват дори от вас и мен.

Козинови наушници

Образ
Образ

Козинатите ушанки са практичен заместител на шапките, които децата не обичат да носят в студено време. Честър Грийнууд беше един от тях, така че той усърдно търсеше начин, който да му позволи да играе навън до насита, без да смрази ушите си. Идеята бързо завладява момчето. Без да губи време, той разработи модел на продукта и отиде при местния шивач за помощ. На следващия ден Честър отиде на пързалката в първите и единствени кожени слушалки по това време. Годината беше 1873.

Брайл

Образ
Образ

През 1825 г. петнадесетгодишно момче на име Луис Брайл разработи тактилен шрифт, който позволи на всички слепи хора да се научат да четат и пишат отново. Самият Луис ослепява на тригодишна възраст поради рана, получена в работилницата на баща му. Нещастието на момчето вдъхна надежда на милиони жители на света.

Поставка за молив

Образ
Образ

На единадесет години Касиди Голдщайн изобретява първия държач. Момичето обичаше да рисува, така че често се сблъскваше с проблем, когато пастелите бяха изписани толкова силно, че беше невъзможно да се държат. Касиди намери пластмасова тръба у дома и пъхна парче тебешир в нея. След като опита изобретението, момичето беше изненадано колко удобно се оказа. През 2002 г. Goldstein подава патент за разработката.

Играчка камион

Образ
Образ

Популярната играчка с обръщане е изобретена от петгодишно момче на име Робърт Пач през 1963 г. Първият камион е направен от кутия за обувки, пирони и капачки за бутилки.

Плувни перки

Образ
Образ

Знаете ли, че първите плавници не са били носени на краката, а на ръцете? Това беше визията на Бенджамин Франклин, който на единадесет години измисли как да увеличи скоростта на тяло във вода. Като плавници са използвани обикновени дървени дъски с овална форма. Те имаха специални дупки, предназначени за ръце. За да приведете устройството в действие, беше достатъчно да го поставите, да се потопите във водата и да се оттласнете правилно. Първото споменаване на изобретението датира от 1700 г.

батут

Образ
Образ

George Nissen беше възхитен, когато видя артисти на трапец да попадат в предпазна мрежа. Човекът смяташе, че представлението щеше да изглежда много по-вълнуващо, ако артистите продължиха да скачат, след като се приземиха на повърхността. Джордж отиде да реализира идеята си в гаража и скоро представи метална рамка с опънато върху нея платно. Разбира се, изобретението изискваше подобрения, но шестнадесетгодишният човек постигна целта си. Скоро батутите започнаха да се използват активно в развлекателната и спортната индустрия. Датата на създаване на изобретението се счита за 1930 г.

Хартиени торби с плоско дъно

Образ
Образ

През 1838 г. тринадесетгодишната Маргарет Кийт работи във фабрика за хартиени торби. Момичето предположи, че продуктът ще бъде по-практичен, ако направите дъното му плоско. Откритието предизвика фурор и се използва и до днес.

Четка за зъби за астронавти

Образ
Образ

Разработката е на тринадесетгодишно момче от Русия. Дима Резников се притесняваше за чистотата на зъбите на руските космонавти, така че той излезе със специална "космическа" четка, която не изисква използването на вода и може да изсмуче използваната паста за зъби обратно в микроконтейнера.

Магнитни тапети

Образ
Образ

През 2006 г. Сара Бейкъл обмисляше как да украси гардероба си, така че да не се налага да го чисти след известно време. Рисунки, стикери, стикери - всичко това трябваше да бъде премахнато и изхвърлено, за да се актуализира дизайнът. Би било чудесно, ако тапетът беше магнетизиран.

Сара беше толкова възхитена от собствената си идея, че веднага отиде при баща си и го помоли да направи първото копие на магнитния тапет. Скоро четиринадесетгодишното момиче печелеше хиляди долари, тъй като изобретението й беше оценено от много деца и възрастни.

ескимосски

Образ
Образ

Един ден единадесетгодишният Франк Еперсън взе прах за приготвяне на сода, вода, разбърка всичко старателно с дървена пръчка и го остави на верандата, занимавайки се с важните си детски дела. Нощта на 1905 г. беше мразовита, така че сместа замръзна безопасно, превръщайки се в сладолед на клечка.

Допълнителни ръкави

Образ
Образ

Десетгодишната Катрин Грегъри обичаше да се разхожда на чист въздух през зимата, но ръцете й бързо замръзнаха и започнаха да я болят. Момичето намери изход от ситуацията и излезе с „пухкави ръкави“, които могат да се носят под топли дрехи. Още през 1997 г. аксесоарът започва да се произвежда масово, тъй като намира много почитатели.

Коледни светлини

Образ
Образ

Алберт Садака даде на света електрическите лампи, с които днес мнозина украсяват къщи и улици в навечерието на празниците. Човекът беше само на петнадесет, когато реши, че използването на истински огън като декорация не е най-добрата идея.

Моторна шейна

Образ
Образ

През 1922 г. Жозеф-Арман Бомбардие, на петнадесет години, изобретява първата в света моторна шейна. За да направи това, той взе автомобилен двигател, постави го на четири плъзгача и прикрепи ръчно изработено витло. Колата е изминала по-малко от миля. До 1959 г. Bombardier се занимава с подобряване на изобретението.

Възрастните имат какво да научат от децата. Те не се страхуват да мечтаят и реализират и най-необичайните фантазии.

Препоръчано: