20 филмови факта за любимите ви филми, които ще ви изненадат толкова много, че ще хукнете да ги гледате отново

Съдържание:

20 филмови факта за любимите ви филми, които ще ви изненадат толкова много, че ще хукнете да ги гледате отново
20 филмови факта за любимите ви филми, които ще ви изненадат толкова много, че ще хукнете да ги гледате отново
Anonim

Дори да гледате любимия си филм за стотен път, можете да научите нещо ново за него. Всеки филм има своя история на създаване, но събитията, случили се преди, по време или след снимките, понякога са по-интересни от самия сюжет. Почти всеки игрален филм може да се похвали с интересни факти, които ще зарадват и най-изискания киноман.

Изкуплението Шоушенк

Образ
Образ

"Никакви животни не са пострадали по време на снимките" - тази фраза често може да се види в надписите, пуснати в края на филма. Но за да можете да го напишете, трябва да следвате редица правила, наложени от хуманистичните асоциации, а това не е толкова просто.

Филмовият екип на „Изкуплението Шоушенк“се изправи пред подобно предизвикателство. В една от сцените на филма героят храни врана с ларва. За да не се нарушават изискванията на обществените хуманистични организации, трябваше да се положат значителни усилия и да се намери насекомо, умряло от естествена смърт. Така живото същество не е било измъчвано и не е било изядено живо от пернатия актьор.

Маска

Образ
Образ

Джим Кери лично е настоял костюмът на главния герой във филма "Маската" да е жълт. Подобен тоалет беше направен за актьора от майка му, когато той отиде на първото си прослушване.

Още един любопитен факт - Джак Спароу в "Карибски пирати" трябва да се играе от Кери. Но актьорът даде предпочитание на снимките в "Всемогъщият Брус" и не се провали, защото тази конкретна картина се превърна в забележителност за него.

Форест Гъмп

Образ
Образ

Понякога неуспехът е толкова труден за предвиждане, колкото и успехът. Студио Warner Bros. отказа да купи филма за Форест Гъмп, тъй като не вярваше в успеха му, предпочитайки филма Наредено да унищожи. Какво е ръководило филмовите гиганти да вземат подобно решение, не е известно. Няколко години по-късно картината придобива световна популярност. Форест Гъмп спечели повече от 650 милиона долара за десетилетие.

Дяволът носи Prada

Образ
Образ

За да заснемете зрелищни кадри, трябва да фантазирате и да прибегнете до драстични мерки. Сцена от „Дяволът носи Прада“трябваше да бъде заснета с кола, разполовена. Това беше единственият начин операторите да хванат правилния ъгъл, за да уловят по-добре момента, в който Миранда и Анди се возят на задната седалка на колата. Това е толкова находчиво!

Здрач

Образ
Образ

Робърт Патинсън може да се счита за истински късметлия. Над 5000 души кандидатстваха за ролята на вампира Едуард. Можете ли да си представите нивото на конкуренцията? Но режисьорите не се провалиха с избора. Картината с участието на актьора се оказа епохална.

блясък

Образ
Образ

Известната горска сцена е заснета повече от година. Режисьорът Стенли Кубрик не можа да постигне желания ефект на реализъм, но, за щастие, успя.

Призрак

Образ
Образ

Трогването на тази картина е легендарно. Когато филмът беше пуснат, той вече привлече вниманието на всички и предизвика буря от емоции, особено сред момичетата и жените. И така, в един от мексиканските градове на публиката бяха дадени специални хартиени пликове, в които бяха сгънати кърпички преди сесията. По-добре, отколкото да си духаш носа в рамото на съседа си.

Слийпи Холоу

Образ
Образ

Слийпи Холоу се счита за един от най-големите комплекти в реален размер, правени някога. Сградата е построена за рекордните три месеца. Така в Обединеното кралство се появи още една атракция.

Само момичета в джаза

Образ
Образ

На Мерилин Монро бяха необходими 42 дубля, за да изиграе една от сцените. И във всички кадри Тони Къртис трябваше да захапе пилешко бутче. Друга сцена е заснета за 47 последователни дубъла. Докато Монро не успя да влезе в образа си, актьорите буквално се потяха, застанали в обувки на високи токчета и дебели перуки.

Адвокат на дявола

Образ
Образ

След излизането на филма, скулптор на име Фредерик Харт заведе дело срещу създателите и поиска обезщетение. Обвинението се основаваше на факта, че панелът на стената на мезонета на Джон Милтън е точно копие на неговата творба, която се намира на входа на Вашингтонската катедрала. Студиото трябваше да плати такса на Фредерик и да премахне анимирания панел от други копия на филма.

Марсианец

Образ
Образ

Филмът описва истинска мисия до Марс, която се планира от НАСА в бъдеще. Надяваме се, че мисията ще приключи успешно и никой няма да бъде забравен на планетата!

Момичето с татуировката на дракона

Образ
Образ

Режисьорът Дейвид Финчър настоя водещата дама Руни Мара да направи всички пункции, които нейната героиня има за един ден. Момичето е пробито в областта на устната, веждите, ушите, както и два пиърсинга на носа. Какво ли не ще направиш в името на изкуството и хонорара.

Форма на водата

Образ
Образ

Дъг Джоунс, който изигра съвременния Ихтиандър, носеше костюма на създанието в продължение на 3 часа всеки снимачен ден. Но снимачният екип имаше достатъчно време да се стопли и да изпие кафе.

Назад в бъдещето

Образ
Образ

Тази машина на времето Delorean първоначално е трябвало да бъде хладилник! Тази идея беше изоставена по време на производството на филма, опасявайки се, че децата ще се качат в хладилниците, копирайки сцени от филма.

Едуард ръце-ножици

Образ
Образ

Прототипът на главния герой на картината е измислен герой от детска рисунка на режисьора Тим Бъртън.

Роди се звезда

Образ
Образ

Всички песни във филма се изпълняват на живо. Лейди Гага постави това условие в отговор на предложението на Брадли Купър да участва във филма.

Титаник

Образ
Образ

Когато снимките на филма приключиха, моделът на Титаник беше нарязан на парчета и продаден за скрап.

Ренегати

Образ
Образ

Джак Никълсън знае как да направи всеки филм по-добър. Във филма The Departed той не се поколеба да насочи истински пистолет към Леонардо ди Каприо, за да предизвика искрена изненада и страх у него. Така актьорът реши да добави динамика към картината, въпреки че това не беше планирано в сценария. Методът е добър, не казвайте нищо.

Дюна

Образ
Образ

В картината практически няма компютърна графика. Голяма част от снимките се състояха при екстремни условия в пясъците на Йордания, като сцените на закрито бяха заснети в Будапеща.

Resident Evil

Образ
Образ

Потопете се в атмосферата - фино нещо. Следователно целият актьорски състав на филма трябваше да премине през едноименната игра Resident Evil от началото до края. Това беше предпоставка за режисьора и продуцента на проекта. Тези художници, които не можаха да се справят със задачата, гледаха видеоклипа с пълно описание на играта.

Много интересни факти останаха зад кулисите на знакови филми. Разпознавайки ги, ние сякаш ставаме свидетели на снимачния процес. Такава е възможността да се докоснеш до творението на красотата.

Препоръчано: