Списък на най-добрите южнокорейски любовни драми: Топ 10 високо оценени корейски драми за гледане от всеки любител на жанра

Съдържание:

Списък на най-добрите южнокорейски любовни драми: Топ 10 високо оценени корейски драми за гледане от всеки любител на жанра
Списък на най-добрите южнокорейски любовни драми: Топ 10 високо оценени корейски драми за гледане от всеки любител на жанра
Anonim

Културата на Южна Корея активно завладява целия свят вече много години. Вижте сами. Момчешка група BTS е може би най-популярната активна музикална група в света. Неотдавнашният "Паразит" взе четири "Оскара" в най-важните категории (за най-добър филм, сценарий и режисура) и е абсолютно заслужено. И The Squid Game очевидно е най-добрият сериал за 2021 г.

Но корейските сериали (които ние наричаме драми) станаха невероятно популярни сред западните зрители още преди „Играта на калмари“. Например в сериала Топ 250 на Kinopoisk има цели 19 представители на Южна Корея. Очевидно всичко това има причина.

Подготвихме за вас списък от 10 южнокорейски любовни драми, които показват напълно непредсказуеми романтични истории. С тяхна помощ можете бързо да се запознаете с уникалната южнокорейска визия за сюжети и взаимодействия между героите и да се влюбите в нея. Красотата е, че историите са представени в различни декори - тук е нашето време, исторически събития и фантазия.

Всички драми, включени в компилацията, са пълни истории, състоящи се от 16 епизода (средната продължителност на всеки епизод е приблизително 1 час). Освен това всички те са сравнително свежи - пуснати не по-рано от 2016 г. (има и 2022 г.). Започнете с едно от тези днес!

1. Scarlet Skies (2021)

Образ
Образ

Историческа драма. Събитията се развиват през периода Чосон. Двама, момче и момиче, са обвързани от съдбата. Нещастният Чунг Ги бил сляп по рождение, а Ха Рам, който бил роден в богато семейство, имал светло бъдеще. Но в един момент Ха Рам внезапно губи зрението си, а Чон Ги, напротив, започва да вижда ясно. Момичето се оказва отличен художник, а момчето, въпреки че е сляпо, става учен. След известно време тези двама герои ще трябва да спасят кралството от голямото зло.

Търсене на филми: 7.3; IMDb: 7.6

2. The King: Eternal Monarch (2020)

Образ
Образ

Има два паралелни свята - съвременна Корея и патриархална Корея, между които се отваря портал. Детектив от нашата реалност, Jung Tae Eul, се съюзява с Lee Gon, императорът на паралелен свят, за да затворят портала. В края на краищата, отвори се с причина, за всичко са виновни демоните, които сега заплашват и двата свята.

Търсене на филми: 7.8; IMDb: 8.1

3. Гоблин (2016)

Образ
Образ

Tokkebi е безсмъртен демон, който е прокълнат за безкраен живот, защото е убил хиляди воини. Той може да премахне проклятието само като се срещне с избраното смъртно момиче. Само тя е в състояние да види тайната му и да го спаси от безсмъртието. И сега, след 900 години страдание, Tokkaebi най-накрая се появява на Земята.

Сериалът е известен още като “Безсмъртен. Романтично заклинание" и "Демон".

Търсене на филми: 8.6 IMDb: 8.6

4. Crash Landing Love (2019)

Образ
Образ

Младо момиче, Сери Юн, от богато южнокорейско семейство, след неуспешен полет с парапланер, внезапно се озовава в Северна Корея. Нарушителката е открита от офицер от местната армия, но не я арестува. Един мъж се влюбва и тръгва срещу страната си, за да спаси нов приятел.

Известен също като Love Landing.

Търсене на филми: 8.3IMDb: 8.7

5. Веднъж разрушението почука на вратата ми (2021)

Образ
Образ

Момиче с рак на мозъка на име Dong Kyung, чийто живот като цяло изобщо не върви, проклина целия свят и по този начин случайно се свързва с бога на разрушението Sa Ram. Те сключват споразумение, според което героинята получава възможността да прекара последните 100 дни от живота си, както иска. Са Рам планира, че с нейна помощ все още може да унищожи света, но внезапно се влюбва в момиче.

Търсене на филми: 8.2IMDb: 8.0

6. The Story of the Nine-Tailed Fox (2020)

Образ
Образ

Lee Yong е магическа лисица с девет опашки, която може да се трансформира в човек. Тя е на над 1000 години и пази реда в човешкия свят. При него идва телевизионният продуцент Джи Ах, който прави филми за градските митове. Уверено и волево момиче, тя научава, че тя и Лий Йонг са се виждали и преди - лисицата е спасила момичето като дете. В допълнение, Ji Ah се оказва превъплъщението на първата любов на героя.

Поредицата е известна още като "Приказката за Гумихо".

Търсене на филми: 8.3IMDb: 7.9

7. Бизнес предложение (2022)

Образ
Образ

Главната героиня Ха Ри сляпо отива на среща вместо богатия си приятел. Млад мъж идва да се срещне с нея, който е не друг, а главен изпълнителен директор на компанията, за която тя работи. Сега той, бъркайки я с друг човек, нарича героинята като своя съпруга. Трябва да се измъкна някак!

Търсене на филми: 8.1IMDb: 8.1

8. Последната мисия на ангела: Любов (2019)

Образ
Образ

Ангел на име Дан, отново виновен в рая и получи изключително трудна задача от висшето ръководство. Той трябва да намери любовта към сляпата земна балерина, която отдавна е загубила вяра в тази любов и въобще в хората. Не става по-лесно, че самият Дан се влюбва в нея.

Сериалът е известен още като "Дан, единствената любов".

Търсене на филми: 8.0IMDb: 7.7

9. Паралелни светове (2016)

Образ
Образ

Yong Joo и Kang Chul са представители на напълно различни светове. И буквално: тя е хирург в реалния свят, а той е успешен бизнесмен от… уеб комикс, наречен "W". Изглежда, че тяхната среща и още повече романтичната история изглеждат нереалистични, но всичко се случва.

Поредицата е известна още като W: Между два свята.

Търсене на филми: 8.1IMDb: 8.1

10. Ha Roo I Met By Chance (2019)

Образ
Образ

Момиче от богато семейство на име Дан О внезапно открива за себе си два разочароващи факта за живота си подред. Първо, тя е героиня от комикси и дори не е основната, а дълбоко второстепенна. Второ, дори такова нейно съществуване скоро трябва да приключи - според сценария момичето трябва да е на път да умре. Без да се примири с това, Дан О внезапно започва да взаимодейства с безименен герой и му дава името Ха Ру. Поради това съдбите и на двамата се променят.

Поредицата е известна още като "Случайно намерен Ха Ру".

Търсене на филми: 7.7IMDb: 7.8

Препоръчано: