10 Странни джаджи, които не бихте купили в магазин, ако знаете за функциите им

Съдържание:

10 Странни джаджи, които не бихте купили в магазин, ако знаете за функциите им
10 Странни джаджи, които не бихте купили в магазин, ако знаете за функциите им
Anonim

Днес животът на човека е неразривно свързан с джаджите. Разбира се, много устройства улесниха живота ни, позволявайки ни да посветим време на семейството, работата или любимите си хобита, вместо на домакинските задължения. Въпреки това, понякога компаниите, които разработват полезни устройства, произвеждат доста странни аксесоари, които предизвикват само недоумение и смях. Желанието да изпреварите конкурентите и да разширите пазара за иновации води до „раждането“на забавни, но, за съжаление, напълно безполезни джаджи за повечето потребители.

Клечка за уши с камера

Образ
Образ
Образ
Образ

Xiaomi Corporation обича да изненадва клиентите със странни новости. Компанията наскоро представи интелигентна пръчка за уши. Устройството работи на принципа на конвенционален хигиеничен стик. Въпреки това, разработчикът е предоставил на притурката много добавки. Аксесоарът разполага с камера, осветление, интернет. Потребителят има чудесна възможност да наблюдава процеса на почистване на ушните канали директно от екрана на собствения си смартфон. Но има ли смисъл?

Умен шкаф за вещи

Образ
Образ
Образ
Образ

Seven Dreamers е проектирал дрешник за хора, които мразят да подреждат вещите си. Разработчиците обещаха, че устройството ще свърши цялата работа самостоятелно, просто трябва да координирате действията му чрез смартфон.

Малко след представянето на изобретението компанията фалира и затъна в дългове. Потребителите, които решиха да закупят джаджата, се оплакаха, че кабинетът постоянно дъвче тениски и категорично отказа да ги подари.

Сокоизстисквачка за торбички за сок

Образ
Образ
Образ
Образ

Компанията Juicero, занимаваща се с производство на пакетиран сок, реши да зарадва клиентите и представи маркова сокоизстисквачка (за изстискване на опаковки със същия сок). Разработчикът обеща, че сега времето за приготвяне на напитка ще бъде намалено поне с две. Находчиви потребители обаче решиха да проверят думите на Juicero и направиха експеримент, при който сокът се изцеждаше ръчно и през прехвалена сокоизтисквачка. За съжаление джаджата се оказа безполезна. Отне същото време за готвене.

Иновативен капак за тоалетна

Образ
Образ
Образ
Образ

Иновациите отдавна са достигнали до нашите бани. Разработчиците не можеха да пропуснат шанса да не обновят тоалетните на особено прогресивни потребители. Xiaomi представи универсална тоалетна седалка, която има подсветка, автоматично подава вода и също така се бори с вредните бактерии, използвайки функцията за йонизация. Но такова удоволствие струва повече от двадесет хиляди рубли и далеч не е факт, че можете да го инсталирате сами.

Солена колона

Образ
Образ
Образ
Образ

Още един технически шедьовър от известна марка. Солничката може да измери точното количество сипана сол и черен пипер, а също така е в състояние да разнообрази скучното угощение с музика, защото има вграден високоговорител. Цената на такова устройство варира от двадесет хиляди рубли.

Модерни броеници от Ватикана

Образ
Образ
Образ
Образ

Ватикана реши да бъде в крак с целия свят и пусна специална броеница за вярващите. Продуктът се състои от мъниста от ахат и елегантен кръст. На устройството е инсталирано специално приложение, което съдържа лична информация и религиозно съдържание. Притурката функционира и като фитнес гривна.

Музикално яке

Образ
Образ
Образ
Образ

Умно яке, пуснато в сътрудничество с Google и Levi's, ви позволява да управлявате музика с жестове. За да включите желаната песен, трябва да прокарате ръката си по ръкава на якето или да я докоснете, за да спрете песента. Потребителите не бяха впечатлени от това изобретение, тъй като притурката постоянно висеше или реагираше на случайни докосвания.

Форк диетолог

Образ
Образ
Образ
Образ

Умната вилица Hapifork ще вибрира веднага щом ускорите, докато ядете любимата си пържола или паста. Изобретението е създадено, за да помогне на потребителите да се научат да не преяждат. Приспособлението има значителен недостатък, който зачерква вече съмнителните предимства - трябва да го държите строго под ъгъл от 90 °. Ако това не бъде направено, щепселът просто ще спре да работи.

Кошче

Образ
Образ
Образ
Образ

Какво може да направи интелигентното кошче за боклук? Почти същото като обикновено. Потребителите ще бъдат доволни само от автоматичното отваряне, когато човек се доближи до кошчето и самосменящите се торбички. Останалата част от функционалността остава същата.

Ножица с лазерна показалка

Образ
Образ
Образ
Образ

Не толкова отдавна всички искаха да си купят тези ножици. Разработчикът е оборудвал познатия инструмент с лазерна система за насочване, която позволява рязане до най-близкия милиметър. Производителят обаче не е взел предвид, че за да се получи равномерен разрез, човек все пак ще трябва да направи контури, за да не се заблуди и да отреже излишното.

Когато купувате друга джаджа, сравнете нейната полезност и безполезност за себе си. Възможно е просто да сте се хванали на стръвта на рекламна кампания и всъщност устройството да не струва сумата, посочена на етикета с цената.

Препоръчано: