13 Реклами на ужасите, които няма да можете да оставите, защото ще бъде толкова вълнуващо

Съдържание:

13 Реклами на ужасите, които няма да можете да оставите, защото ще бъде толкова вълнуващо
13 Реклами на ужасите, които няма да можете да оставите, защото ще бъде толкова вълнуващо
Anonim

Страхът е силна негативна емоция, така че рядко се използва в рекламата. Умереното гъделичкане на нервите обаче може само да увеличи интереса към продукт или услуга, ако се прави правилно. Много корпорации се провалиха позорно, използвайки типичното настроение на ужасите като основа за маркетинг. Но имаше и такива, които успяха да напрегнат мозъка си и да пуснат реклами, които изпреварват съвременните филми на ужасите по популярност и събират милиони гледания.

Малък бебешки сладолед и самоизяждане

Образ
Образ
Образ
Образ

Една от най-плашещите реклами е създадена за реклама на салон за сладолед във Филаделфия. Показва странен човек на име Малкълм, който е направен изцяло от кремообразна мелба. Малкълм се взира в камерата за няколко секунди, преди да грабне лъжица и да яде сам.

Видеото стана изключително популярно в интернет. Чудя се дали продажбите на сладолед се увеличиха, след като хората успяха да видят този шедьовър?

Euro RSCG знае как изглеждат пиещите родители

Образ
Образ
Образ
Образ

Финландската агенция Euro RSCG пусна смразяващо видео, което предлага поглед към пиещите родители през очите на децата. PSA насърчава възрастните да се възстановят от алкохолизма и да спрат да се превръщат в чудовища, които плашат семейството и приятелите.

Snickers и говореща глава

Образ
Образ
Образ
Образ

Snickers обича нестандартните идеи. В навечерието на Хелоуин тя пусна необичайна реклама, в която страховита гигантска глава разговаря с група деца, оплаквайки се, че не разбират коя е тя. Накрая научаваме, че това е конник без глава, загубил ума си от нечовешки глад. За щастие моноблокът го поправи.

Дори чудовищата не искат да споделят чипове Doritos

Образ
Образ
Образ
Образ

Малко момиче се оплаква на баща си от някой в гардероба си. Любящият татко веднага тръгва да търси, без да забравя да хруска чипс в процеса. Скоро той открива нещо ужасно сред нещата на дъщеря си. Когато и двамата герои осъзнават, че опаковката със закуски е празна, се надига див писък.

Hellchild Doritos

Образ
Образ
Образ
Образ

Doritos са склонни към вирусни реклами, които могат да оставят впечатление за месеци и дори години. Понякога сценариите им са толкова диви, че просто не можете да ги избиете от главата си. Например в това видео момиче кара колело из квартала си, държейки любимия си чипс в ръцете си. Изведнъж на пътя се появява побойник, който нагло отнема глутницата. Би било по-добре, ако не го направи. Бебето се превръща в истинско адско дете и успешно връща лакомството си обратно.

Nestle и гигантски кукли

Образ
Образ
Образ
Образ

По-рано австралийската компания Nestle претърпя сериозен спад на пазара. Беше решено да се създаде рекламна кампания, която да бъде запомнена от потенциалните потребители за дълго време. Така се роди видео, в което гигантска кукла крачи из града и гледа с любопитство минувачите. Въпреки успеха на рекламата, много потребители признават, че са изпитвали невероятно безпокойство и страх, докато са гледали видеото.

Вместо Playstation Sony предлага игра на нерви

Образ
Образ
Образ
Образ

Рекламата на Playstation 3 на Sony направи кратко рекламно видео с компютърна кукла, което сериозно изплаши зрителите. Във видеото играчката изглежда невероятно страховита, а нейният странен смях и въртящи се очи могат да накарат всеки да потрепери.

Nissan и Зомби Снежни човеци

Образ
Образ
Образ
Образ

За да популяризира новата кола, Nissan направи истински холивудски филм. В него снежни човеци-зомбита атакуват всъдехода, опитвайки се да го разбият и да го заровят под слой сняг. Водачът обаче успява да победи чудовищата и да се пребори с главния злодей - гигантско снежно чудовище.

Snickers ще ви помогне да победите ужасния глад

Образ
Образ
Образ
Образ

Екипът на Snickers знае как да създава наистина интересни и атмосферични видеоклипове, след гледане на които настръхва неволно.

Според сюжета на видеото момиче на име Анна отива на парти за Хелоуин. Момичето е разстроено, защото е раздразнено от дивия глад. Когато купонът стане твърде шумен, Анна се разпада и се превръща в чудовище. Той хвърля главата си назад и плаши забавляващите се. За да спаси празника и да задоволи глада на Ана, приятел й дава ценен бонбон.

Кегли и основният страх на арахнофобите

Образ
Образ
Образ
Образ

Кламата шокира всички, които изпитват ужас от паяци и насекоми. Сюжетът ни разказва за необичайното приятелство между двама тийнейджъри и огромен говорещ паяк.

Burger King Scary Clown Night

Образ
Образ
Образ
Образ

Видеото беше посветено на една от промоциите, които компанията проведе на Хелоуин. В него зловещи клоуни, облечени в луди екипи, бродят из града. Главният герой на видеото се опитва да избяга от тях с колелото си и отива в магазина за бургери, където го чакат други чудовища.

Как са свързани прахосмукачките Dirt Devil и екзорсизмът

Образ
Образ
Образ
Образ

Марката за прахосмукачки Dirt Devil засне ефектна и оригинална реклама за прогонването на демони. Гледайки първите кадри от видеото, можем да кажем с увереност, че пред нас е артистичен мистичен филм, а не творчески, но това е заблуда.

Според сюжета, свещеникът идва в къщата, където живее момиче с мания. Той вижда нещастната жена да се втурва по стените и да крещи силно. Но, както се оказва, причината за подобно поведение не е влиянието на тъмните сили. Просто една съседка от горния етаж включи чисто новата си прахосмукачка и тя се оказа толкова мощна, че залепи нещастната жена на тавана.

Nikon

Образ
Образ
Образ
Образ

Nikon стигна най-далече. Те направиха пълнометражен късометражен филм, Broken Night, за да рекламират своя продукт. В историята жена и дъщеря й се наслаждават на езда през пустите хълмове. Изведнъж се случва инцидент, колата се приземява на покрива и ги оставя в капан. С падането на нощта започват да се случват странни неща.

Снимката е направена изцяло с фотоапарат Nikon D800. Производителят искаше да покаже способността на технологията да работи при слаба светлина.

Силата на рекламата е неоспорима. Напълно възможно е след гледане на такива видеа да се страхувате да не закупите някой от предлаганите продукти.

Препоръчано: