13 актьори, които са демонстрирали чудото на прераждането, изигравайки герои с 10, 20 и дори 40 години по-млади от себе си

Съдържание:

13 актьори, които са демонстрирали чудото на прераждането, изигравайки герои с 10, 20 и дори 40 години по-млади от себе си
13 актьори, които са демонстрирали чудото на прераждането, изигравайки герои с 10, 20 и дори 40 години по-млади от себе си
Anonim

Много актьори са готови да полагат големи усилия, за да получат роля в потенциално успешен филм. Сред тестовете може да има екстремна загуба или наддаване на тегло, използване на сложен грим, каскадьорски трикове и др. Някои артисти дори трябва да се борят с възрастта, посочена в паспорта, за да могат да играят герои, които са много по-млади от тях. За щастие повечето прераждания са повече от успешни. не вярвате? Вижте сами.

Steve Harrington - Joseph Keery (Stranger Things, 2016)

Образ
Образ

Джоузеф Кирис играе гимназист в популярния мистичен сериал Stranger Things, когато е на 24 години. Момчето е на 29 днес и все още е част от главния актьорски състав.

Сивиръс Снейп - Алън Рикман ("Хари Потър и Философският камък", 2001)

Образ
Образ

В първата част на филма за приключенията на Хари Потър Сивиръс Снейп е на около 30 години. Неговата роля беше изиграна безупречно от Алън Рикман, който по това време беше с 25 години по-възрастен от своя герой.

Алексей Трофимов - Георги Юматов ("Офицери", 1971)

Образ
Образ

Георги Юматов стана известен след ролята на Алексей Трофимов, млад боец, който според сценария на филма е на не повече от 20 години. По време на снимките актьорът вече беше на 44 години, така че гримьорите трябваше да прибегнат до редица необичайни козметични манипулации, за да подмладят по някакъв начин главния герой. Яйчният белтък се използвал за подмладяване. Той беше нанесен върху кожата на лицето на Юматов и след това запечатан със специална лента, която направи възможно маскирането на дълбоки бръчки. Също така, желаният ефект беше даден от плътно сплетени коси, които бяха събрани в задната част на главата и скрити под Budyonovka.

Данерис - Емилия Кларк ("Игра на тронове", 2011)

Образ
Образ

Когато Емилия Кларк започва да играе млада тийнейджърка, тя е на 25 години. Въпреки това, актрисата чудесно се справи със задачата. Ролята спечели на Кларк титлата на една от най-влиятелните жени на 2019 г. според списание Time.

В книжната версия на "Игра на тронове" Дейнерис е само на 13 години, така че сценаристите, които са работили по филма, умишлено са добавили няколко години към героинята, за да не шокират публиката.йени

Джаксън Стюарт - Джейсън Ърлс (Хана Монтана, 2006-2011)

Образ
Образ

Вечно млади и убедителни. Така можете да характеризирате Джейсън Ърлс, който се влюби в много зрители за ролята на по-големия брат на Майли. Актьорът успя лесно да изобрази тийнейджър като възрастен мъж.

Опитен - Евгений Моргунов ("Moonshiners", 1962)

Образ
Образ

Трудно е да се повярва, но Евгений Моргунов беше най-младият в прословутото трио. Допълнителна възраст за актьора беше добавена от нисък тембър на гласа и солидна фигура.

Пинокио - Роберто Бенини (Пинокио, 2002)

Образ
Образ

Изключително странна роля получи Роберто Бенини, който изигра дървено момче на 49 години. Трябва да се каже, че Роберто също режисира филма.

Maya St. Germain - Bianca Lawson (Pretty Little Liars, 2010-2017)

Образ
Образ

Лоусън беше на 31 години, когато Малки сладки лъжкини започнаха снимките. Въпреки възрастта си, актрисата успя перфектно да свикне с образа на гимназист.

Мадам Грицацуева - Наталия Крачковская ("Иван Василиевич сменя професията", 1973)

Образ
Образ

Фразите на зрялата мадам Бунши отдавна са разпръснати в кавички. За мнозина беше трудно да повярват, че една уважавана жена е само на 34 години. За да постигне такъв външен вид, Крачковская трябваше сериозно да работи върху себе си. Жената активно яде макарони със сирене, палачинки с мед и грис с бита сметана.

Suzanne Kasen - Winona Ryder ("Girl, Interrupted", 2008)

Образ
Образ

Уинона Райдър успя да покаже перфектно трудния живот, с който се сблъска известната писателка Сузане Кайсен, когато беше още много младо момиче.

Олимпийски - Анджелина Джоли ("Александър", 2004)

Образ
Образ

Анджелина Джоли е майстор на маскировката. На доста млада възраст тя можеше лесно да играе Олимпиада - майката на Александър Велики.

Тося Кислицына - Надежда Румянцева ("Момичета", 1962)

Образ
Образ

Очарованието и харизмата на Надежда Румянцева нямаха граници. Само тя можеше да играе така наивната, но остроумна Тося.

Младата визия на артиста позволи заснемането без допълнителни трикове. След пускането на снимката на екраните никой не се съмняваше, че пред тях е много млада актриса.

Пепеляшка - Янина Жеймо ("Пепеляшка", 1947)

Образ
Образ

Янина Жеймо успя да постигне невъзможното. Тя успя да изиграе главната роля в класическата приказка "Пепеляшка", което я направи невероятно популярна сред съветските зрители. Актрисата беше на 37 години по време на прослушването, но успя да заобиколи конкурентите, които бяха много по-млади от нея.

Заснемането трябваше да стане вечерта. Подобен трик направи възможно да направи външния вид на Пепеляшка по-свеж, помагайки да се скрият фините бръчки и да се изравни тена.

Възрастта е просто число. В никакъв случай не е пречка за реализацията на всякакви идеи и роли. Това е успешно доказано от повечето местни и холивудски артисти.

Препоръчано: